Nieuws

Vrouwen 1 wint en plaatst zich voor Promotie Finale

De halve finale in de nacompetitie bracht de vrouwen naar het hoge noorden. Waar in het mooie Winsum de lokale vv wachtte op IJsselmeervogels. De Winsummers zijn al jaren een stabiele eerste klasser en spelen voor lijfsbehoud. Na een busrit van 2 uur en 20 minuten werd er geluncht in de Gouden Karper, gesponsord door trouwe supporter Edje Sparta (nogmaals bedankt Ed). De omstandigheden waren met een prima, ietwat hoge grasmat. Een heerlijke temperatuur, benauwend, maar door de wind toch aangenaam weer. Tevens de 100e wedstrijd voor trainer Remco Vermeer op de bank bij de vrouwen van IJsselmeervogels.

De Winsummers probeerden vanaf de start de Vogels onder druk te zetten met bij vlagen vrij direct spel. In de 7e minuut leidde een slecht weggewerkte bal tot een grote kans voor Winsum maar Jonne Odding was heel alert en tikte de bal over haar doel. Nog geen tien minuten later moest Jonne lossen, maar was Tessa Koelewijn alert en werkte weg. Hierna volgde de eerste speldenprik van de Rooien toen Cherelle Blokhuis ontsnapte, maar net te scherp voorzette. Op het half uur kwam Nadia Hartog alleen voor de keeper maar schoot tegen haar aan. De rebound kwam hoog terug het veld in bij Lisa Zwaan, maar ze kopte de bal naast.

IMG 9114
Emma van Eeken scoort met een bekeken stiftbal de gelijkmaker: 1-1

De wedstrijd was deze eerste helft redelijk in evenwicht waarbij Winsum meer het spel maakte. In de 41e minuut ontstond een hachelijke situatie toen een speelster van Winsum Lisa gebruikte als draaischijf in het strafschopgebied van de Vogels. Lisa ging in de achtervolging en raakte de Winsumse die ter aarde stortte en een penalty kreeg. Deze werd onberispelijk binnen geschoten, 0-1. Vervolgens bleek er tussen alle uitermate vriendelijke Winsummers er één te zijn die een stuk minder sympathiek was, de op de bon geslingerde trainer. Deze vond het nodig om de boel op scherp te zetten met een denigrerende opmerking. Beide teams gingen vervolgens rusten met de 1-0 op het bord.

In de rust is blijkbaar besloten dat het afgelopen was want de Vogels knalden werkelijk de kleedkamer uit. In de 49e minuut was het Sam Koelewijn die een voorzet gaf op de ingevallen Emma van Eeken. Emma kapte zich vrij en liftte de bal over de duikende keeper, 1-1. Even later was het de goed spelende Joyce Hartog die een diepe bal verkeerd raakte waardoor een Winsumse vrij kon doorlopen en de bal langs Jonne tikken, maar gelukkig ook langs de verkeerde kant van de paal. Uit de tegenstoot ontsnapte Emma en omspeelde de keeper maar werd vervolgens bijgehaald door een verdediger. Hierna ontstond er een soort ligvoetbal met Sam, Emma en de verdediging van Winsum, helaas zonder resultaat. Hierop volgden twee gevaarlijke corners van Sam waarbij de keeper twee keer reddend optrad.

IMG 9223
Emma van Eeken verschalkt de keeper van Winsum voor de tweede keer: 1-2

In de 74e minuut was het echter weer raak toen een goed genomen vrije trap van Lisa niet goed verwerkt werd door de keeper. Emma was er als de spreekwoordelijke kippen bij en tikte de bal beheerst in de korte hoek, 1-2. Even later mocht Jonne nog een keer shinen toen ze een van dichtbij genomen schot over het doel werkte. Winsum moest nu maar het wilde niet lukken. Naomi Vermeer kwam de licht geblesseerde Esri de Harder vervangen en was binnen vijf minuten succesvol. De uitblinker van deze wedstrijd, Emma van Eeken, gaf de bal richting tweede paal waar Naomi de bal met de binnenkant over de keeper liftte. Deze raakte de bal nog aan maar niet genoeg om de 1-3 te voorkomen. Er waren 86 minuten gespeeld en 1-3 op het scorebord gaf met deze vechtmachine op het veld een goed gevoel.

IMG 9259
Geëmotioneerd na haar doelpunt valt Naomi Vermeer in de armen van haar vader en trainer Remco Vermeer

Shanice van Kampen kwam de moegestreden Sam vervangen om de verdediging te versterken. De keihard werkende en heel sterk spelende Lotte Meester maakte nog plaats voor Angela van de Groep en de zege kwam niet meer in gevaar. Ook de nog niet genoemde Nadia Hartog en Romy van Halteren kunnen terugkijken op een hele goede wedstrijd waarbij plaatsing voor de finale om promotie werd behaald.

De vrouwen gaan dus 'all the way' met komende week twee finales. De bekerfinale wordt aanstaande woensdag gespeeld in Amsterdam tegen Ajax. En volgende week zaterdag is de finale voor een plaats in de eerste klasse tegen XerxesDZB op een nog nader te bepalen locatie. Kom kijken en support uw lokale heldinnen.

Karakteristieken
Winsum VR1 - IJsselmeervogels VR1 1-3 (1-0)
Doelpunten: 41. Lychenne Dijstra (strafschop) 1-0, 49. Emma van Eeken (Sam Koelewijn) 1-1, 74. Emma van Eeken (Lisa Zwaan) 1-2, 86. Naomi Vermeer (Emma van Eeken) 1-3
Gele kaarten: Anouk Sikkema, trainer-coach (Winsum), Joyce Hartog (IJsselmeervogels)
Scheidsrechter: J. Lokken
Toeschouwers: 67

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester (90. Angela van de Groep), Esri de Harder (81. Naomi Vermeer), Lisa Zwaan; Cherelle Blokhuis (46. Emma van Eeken), Nadia Hartog, Sam Koelewijn (88. Shanice van Kampen)

Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in ons online fotoalbum. Klik hier voor deel 1 van de foto's en klik hier voor deel 2 van de foto's.

IMG 8808
IJsselmeervogels VR1 met achter v.l.n.r.: Tessa Koelewijn, Jonne Odding, Tirza Koelewijn, Lisa Zwaan, Joyce Hartog en Nadia Hartog. Voor v.l.n.r.: Sam Koelewijn, Romy van Halteren, Lotte Meester, Esri de Harder en Cherelle Blokhuis