Nieuws

Volgen op

Mediaoverzicht rond overwinning op FC Den Bosch

IJsselmeervogels won dinsdagavond met 3-0 in de TOTO KNVB beker van FC Den Bosch. Vanwege het, hoewel het historisch gezien niet de eerste bekerstunt is voor de Rooien, toch wel bijzondere resultaat stelde de mediacommissie een overzicht samen.

Arbitrale dwaling

AD / Amersfoortse Courant kopt met “Arbiter schenkt Vogels cupglorie” en gaat vooral in op het penaltymoment en de arbitrale dwaling. “In een vlaag van verstandsverbijstering floot Pérez voor een strafschop. Een lachwekkende beslissing vond ook ‘slachtoffer’ Van den Meiracker” , die vervolgens in het artikel geciteerd wordt door AD-journalist Edward Doelman. 

Gooi & Eemlander-journalist Jacob-Jan van de Groep ziet het penaltymoment eveneens als breekpunt in het duel en stelt daarbij dat de einduitslag nog mild was. “Breekpunt in het duel was de rode kaart van centrale verdediger Leo Väisänen, waarna de Bosschenaren blij mochten zijn dat IJsselmeervogels ze niet met een oorwassing naar huis stuurde.” 

In het artikel wordt vervolgens de wedstrijd inhoudelijk langsgelopen met IJsselmeervogels-middenvelder Maikel de Harder en verdediger Kevin van Diermen. Eerstgenoemde gaat aan het eind nog in op de volgende ronde. “Op wie ik nu hoop? Een amateurclub zou fijn zijn, evenals een club uit de eerste divisie. Daar hebben we alle kans tegen om door te gaan.” 

Champions League voor amateurs

Dagblad Trouw schrijft in een prachtig artikel vooral over de randzaken van de wedstrijd. Zo worden supporter en fanshopmedewerker Wouter Heek, clubicoon Jaan de Graaf, voorzitter Frank van den Bos en trainer Ted Verdonkschot voorafgaand aan het duel geïnterviewd. Heek blijkt over voorspellende gaven te beschikken: “Wat voor Ajax de Champions League is, is voor ons de beker”, lacht Heek. Zes jaar geleden stuntte de club nog tegen Helmond Sport en de huidige eredivisieclub FC Emmen. “En dat kan vanavond weer”

Verder gaat de ochtendkrant in op het feit of IJsselmeervogels sportief niet thuis zou horen in de Keuken Kampioen divisie. “Op sportieve, financiële en principiële gronden zitten wij er, net als veel andere amateurclubs, totaal niet op te wachten” wordt in de krant door onze voorzitter opgetekend. 

Kort gaat Trouw-journalist Jan-Cees Butter nog in op de wedstrijd. “IJsselmeervogels zou niet misstaan in de eerste divisie, bewijst het dinsdagavond tegen FC Den Bosch. De nummer veertien van de eerste divisie, die na een discutabele rode kaart lang met tien man speelt, mag van geluk spreken dat de score beperkt blijft tot 3-0. ‘Wij gaan Europa in’, zingen de supporters van IJsselmeervogels na afloop. Europees voetbal is misschien nog ver weg, maar de club is weer een stunt rijker in de KNVB-beker.” 

Krantenartikelen rondom de overwinning op FC Den Bosch

Zware afgang

Het Brabants Dagblad bekeek de wedstrijd vooral vanuit het perspectief van FC Den Bosch. Journalist Jan Martens sprak in het medium over een zware afgang. Waar ook door dit medium vooral het penaltymoment werd uitgelicht, was ook aandacht voor de voorafgaande fout van doelman Van der Steen: “De treffer werd ingeluid door een zeldzame misser van doelman Wouter van der Steen die de bal recht in de voeten van IJsselmeervogels-spits Danny van de Meiracker speelde.” 

De regionale krant uit Brabant haalt ook nog de personele problemen voor de ploeg van Erik van der Ven aan. “FC Den Bosch kon nog als excuus aanvoeren dat de ploeg nog altijd niet hersteld is van het heersende buikgriepvirus in de selectie. Ryan Trotman en Oussama Bouyaghlafen waren nog ziek en Paco van Moorsel en Alexander Laukart keerden wel terug in de selectie, maar waren niet fit genoeg om te starten. Daarnaast miste de ploeg Luuk Brouwers, die vrijdag bij Go Ahead Eagles (0-0) zwaar geblesseerd raakte aan zijn enkel.” 

Galleryplay

VoetbalOpZaterdag tenslotte genoot in een uitgebreid wedstrijdverslag met volle teugen van IJsselmeervogels. Onder de kop “IJsselmeervogels stijgt naar grote hoogte” is de scribent Rob Kemper lovend over de tweede helft van de Rooien: “In fases werden de bezoekers compleet van het veld gespeeld. De noemer 'galleryplay' kan op het spel in de tweede helft geplakt worden.”

De Bunschoter tenslotte komt onder de kop "IJsselmeervogels heeft geen kind aan FC Den Bosch" met een vrij feitelijk verslag van de wedstrijd. Ook vanuit de Telegraaf, NOS en NU.nl is er aandacht voor de bekerzege van IJsselmeervogels, maar dit verslag bleef helaas slechts beperkt tot een alinea met daarin de penalty, rode kaart en de doelpuntenmakers. 

Lees hier de online artikelen:

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's