Nieuws

Volgen op

Rick Testa la Muta nieuwe assistent-trainer

IJsselmeervogels heeft in de persoon van Rick Testa la Muta een nieuwe assistent-trainer gevonden. De voormalige spits van USV Holland was in het verleden al actief bij IJsselmeervogels en wordt daarmee de opvolger van Pascal Bosschaart. Testa La Muta, zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, tekent een contract tot het einde van dit seizoen.

Testa la Muta was in het verleden al actief binnen de A-selectie. Van 2013 tot 2014 was hij binnen de staf van hoofdtrainer Gert Kruys en assistent-trainer Johan de Man actief als spitsentrainer. In de periode daarvoor (2009-2012) was Testa la Muta trainer bij het Utrechtse DHSC. Sinds zijn vertrek bij IJsselmeervogels keerde hij als hoofdtrainer terug langs de lijn en trainde hij Elinkwijk (2014-2018) en Geinoord (2019). Daarnaast vervulde Testa la Muta de rol van spitsentrainer ook nog bij FC Utrecht in de jeugdopleiding en was hij in het verleden actief als wedstrijdanalist bij sc Heerenveen.

André van Diermen over de komst van Testa la Muta: "We zijn erg blij met het vinden van Rick als opvolger van Pascal. Met Rick hebben we een tactisch sterke assistent-trainer aan ons gebonden, die zowel de club als het amateurvoetbal goed kent. In zijn tijd als spitsentrainer heeft hij spelers als Thomas Verheijdt, Selmo Kurbegovic en Ahmed Ahahaoui zichtbaar naar een hoger niveau gekregen. Bovendien kennen Ted (Verdonkschot) en Rick elkaar al uit de zaalvoetbalwereld, waardoor we verwachten dat Rick snel zijn plek zal vinden in de technische staf."

Foto: website Elinkwijk

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
juli
Herubo-toernooi

Herubo-toernooi
Sportpark de Westmaat

24
juli
Buitenbingo

Buitenbingo
Terras voor het clubhuis

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's