Nieuws

Volgen op

Spelregels bij IJsselmeervogels 29 augustus

Op 29 augustus speelt IJsselmeervogels de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen NSC Nijkerk. Ook zijn er diverse andere wedstrijden op het sportpark. Bij de wedstrijd van het eerste verwachten we meer dan 250 mensen, dus zijn er bijzondere maatregelen. Dit heeft ook zo zijn gevolgen voor de andere wedstrijden. We verzoeken iedere bezoeker van het sportpark daarom om opnieuw alles weer goed door te lezen.

Toegang wedstrijd

De toegang tot deze oefenwedstrijd is gratis, maar wel beperkt. Alle bezoekers moeten zich registreren; dat betekent dat iedere bezoeker naam, contactgegevens en een gezondheidsverklaring moet invullen. Dat kan vanaf vrijdag 28 augustus 15:00 uur online alleen voor sponsoren en leden van IJsselmeervogels. Je krijgt dan een (gratis) ticket per e-mail thuisgestuurd. Iedereen met een online ticket dient ingang Zuid-E te gebruiken. Deze bezoekers kunnen plaatsnemen op de staantribunes 2, 3 en 4. 

Op de wedstrijddag zijn bij de hoofdingang (vanaf 14:00 uur) nog beperkt kaarten verkrijgbaar, na invullen van het registratieformulier. Dit geldt ook voor supporters van NSC Nijkerk. Deze bezoekers kunnen plaatsnemen op staantribune 1.

Vol=vol
De toegang is beperkt tot maximaal 600 bezoekers en vol=vol. We realiseren ons terdege dat dit een forse beperking is en dat we naar verwachting veel mensen zullen moeten teleurstellen. Wij vragen nadrukkelijk om uw begrip in dezen. Op het moment dat de capaciteit bereikt is, zullen de hekken gesloten worden en blijven tot na de wedstrijd.

Staanplaatsen
Voor staanplaatsen zullen we de plaatsen waar mensen mogen staan markeren met stippen. Op deze stippen mogen dan mensen staan, mits ze onderling voldoende afstand houden. 

Zitplaatsen
Op de hoofdtribune kunnen we maximaal 200 mensen op de hoofdtribune toelaten. Op de hoofdtribune is de helft van de rijen afgeschermd. Op deze rijen mag absoluut niet plaats genomen worden. Op de vrije rijen geldt dat er voldoende afstand gehouden moet worden: dat betekent minstens 2 stoelen vrij houden tussen mensen die niet uit een huishouden komen. Er is slechts één toegang, alleen via ingang Zuid-E. Tribuneplaatsen zijn voorbehouden aan mensen die tribunejaarkaarthouder zijn of sponsor op vertoon van hun pas. Ook hier geldt dat we veel minder plekken hebben dan normaal en dat we veel mensen moeten teleurstellen.

De kaarten voor de zitplaatsen hebben vanaf nu een genummerde plaats. Het dringende verzoek aan iedereen is om op de juiste plaats te gaan zitten!

Kantine, Terras & Pantry's

Pantry’s
Voor de wedstrijd en in de rust zal het mogelijk zijn om bij de pantry’s aan weerszijden van de hoofdtribune  koffie, frisdrank of bier te halen. Deze verkooppunten gelden als afhaalloket, dat betekent dat de gekochte consumpties meegenomen moeten worden naar de aangewezen plaats. 

De kantine is gewoon geopend. Bij de ingang liggen registratieformulieren. Registratie is alleen nodig als bezoekers zich niet al hebben geregistreerd voor de wedstrijd of als ze alleen maar een consumptie komen afhalen. Mensen die plaats nemen in de kantine of op het terras dienen zich te hebben geregistreerd.

Ook voor kantine en terras geldt: vol=vol. Als er na afloop van de wedstrijd geen plaats meer is, dan rest ons niets dan u vriendelijke te verzoeken om huiswaarts te keren.

Het sponsorhome blijft gesloten tijdens de oefenwedstrijden

Toegang andere wedstrijden

Voor alle andere wedstrijden zal de verwachte belangstelling ruim onder de 250 toeschouwers gelden. Hier gelden dus geen bijzondere maatregelen, anders dan dat iedereen 1,5 m afstand moet houden.

Voor spelers en bezoekers van deze wedstrijden is het belangrijk dat ze ongehinderd de kleedkamers en de bijvelden kunnen bereiken. Teams moeten zich melden bij het wedstrijdsecretariaat en dienen via de kantine naar de bijvelden lopen. Terugkomend kunnen ze de route langs het terras volgen.

Zodra de toegangscontrole voor een wedstrijd op het hoofdveld is gestart, zal aan bezoekers van andere wedstrijden worden gevraagd om via ingang West naar deze wedstrijden te gaan.

Looproutes

Met deze aanpassingen beogen we de looproutes zo simpel mogelijk te houden en kruisen van verkeersstromen te voorkomen. Na afloop geldt dat iedereen wordt verzocht volgens de volgende regels het park te verlaten:

  • Staan 1: via Zuid-A
  • Staan 2: via Zuid-E
  • Hoofdtribune: via de dichtstbijzijnde uitgang (Zuid-E of Zuid-A)
  • Staan 4: graag beide uitgangen gebruiken

Zie bijgevoegde plattegrond om een ander te verduidelijken. Klik op de plattegrond om een grotere versie te downloaden. Houd de looppaden te allen tijde vrij!

corona plattegrond1

Algemeen

We doen een dringend beroep op iedereen om de aanwijzigingen van de toezichthouders en de stewards op te volgen. 

Pers

Pers moet zich aanmelden bij onze persvoorlichter via [email protected]. We hebben 5 zitplaatsen gereserveerd. Bij meer belangstelling zal voorrang gegeven worden aan de vaste verslaggevers. Aanmelden kan tot vrijdag 21 augustus 16:00 uur.

Ten slotte

We doen een dringend beroep op iedereen om de aanwijzigingen van de toezichthouders en de stewards op te volgen. In overleg met de lokale overheid willen we deze oefenperiode gebruiken om de procedures rond toegang te testen om zo goed voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan. Een van de zaken die we willen testen is het toewijzen van staanplaatsen. Dit gaat alleen mogelijk zijn als iedereen zich goed aan de regels houdt. Met name het bewaken van 1,5 m afstand is zeer belangrijk. 

Na iedere oefenwedstrijd zullen we evalueren en de procedures waar nodig aanpassen. We realiseren ons dat deze procedure verre van perfect is en dat we veel mensen zullen moeten teleurstellen. We vragen hiervoor uw begrip.

%MCEPASTEBIN%

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

6
juni
Start jubileum VVIJV 90 jaar

Start jubileum VVIJV 90 jaar
Sportpark de Westmaat

11
juni
Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi

Jumbo Jubileum Jeugdtoernooi
Hoofdveld en bijvelden

18
juni
Instuif KRV op 18 juni 2022

Instuif KRV op 18 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
juni
Instuif KRV op 25 juni 2022

Instuif KRV op 25 juni 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen