Nieuws

Volgen op

Tegenstanders 2019/20 bekend

Op zaterdag 24 augustus start de Tweede divisie seizoen 2019/2020. IJsselmeervogels Media neemt u mee naar de tegenstanders van ons eerste elftal. De KNVB heeft overigens kenbaar gemaakt dat het speelschema voor de Tweede divisie op 1 juli bekend wordt gemaakt.

AFC Amsterdam
AFC

Uiteraard starten we met de kampioen van het afgelopen seizoen, AFC uit Amsterdam. De club van trainer Ulrich Landvreugd zal de eerste willen zijn die de titel in de vernieuwde Tweede divisie verdedigen. Natuurlijk had Jong AZ hier de kans niet toe door het doorstromen naar de toenmalige Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie). Katwijk lukte het vorig seizoen niet.
Het aankomend seizoen zien we bij AFC drie ex-IJsselmeervogels spelers Patrick Zonneveld en Fouad Belarbi stonden al onder contract en hier komt Gévero Markiet bij.

De Treffers
De Treffers

De meest succesvolle zondagamateurclub De Treffers is voor de vierde maal aanwezig in de Tweede divisie. Vorig seizoen werd veilig in de middenmoot afgesloten met een 11e positie. Het nieuwe seizoen start ook met een nieuwe trainer. Anton Janssen vertrok en werd opgevolgd door een andere bekend trainer, namelijk Jan de Jonge.

Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis Logo

Bij Excelsior Maassluis komen we ook een bekende trainer tegen. Dogan Corneille gaat zijn tweede seizoen in bij de Tricolores.
Vorig seizoen draaiden de Maassluizers een prima seizoen. Tegen het eind van de competitie werd IJsselmeervogels ingehaald en kwam de tweede positie niet meer in gevaar. Kan het dit seizoen nog beter?

GVVV
GVVV

GVVV stelde vorig seizoen toch wat teleur. Een tiende plek is niet de positie die menigeen zou voorspellen voor de Blauwen uit Veenendaal. Trainer Niek Oosterlee zal er dan ook alles aan doen om in het komende seizoen hoger te eindigen en wie weet zien we de Veenendaalers wel weer meedoen voor de bovenste plaatsen.

HHC Hardenberg
HHC

Het eerste jaar van de Tweede divisie werd ternauwernood overleefd. Het jaar erop werden de Hardenbergers derde en afgelopen jaar zesde. Als deze trend doorgezet wordt belooft het een leuk jaar te gaan worden voor de club van ex-Vogel Gert Jan Karsten.

Katwijk
Katwijk

De club die de afgelopen drie jaar de meeste punten verzamelde was Katwijk. In die drie seizoenen werden de oranje-zwarten achtereenvolgend derde, eerste en afgelopen seizoen werd afgesloten op plek vijf. Onder leiding van alweer een ex-Vogel, Jan Zoutman, zal de top weer bestormd moeten gaan worden door de bewoners van De Krom.

Koninklijke HFC
Koninklijke HFC logo
Koninklijke HFC kwam het afgelopen seizoen dicht bij IJsselmeervogels en eindigde op de vierde positie. Een knappe prestatie van De Koninklijke. Het tweede jaar voor trainer Gertjan Tamerus uiteraard weer een zware zijn. Hij kent zijn selectie in ieder geval goed, want op Kevin de Visser na, waar hij twee jaar terug nog mee samenspeelde bij HFC, werden er geen speler aangetrokken.

Kozakken Boys
Kozakken Boys

Kozakken Boys staat op de nieuwe algehele Tweede divisie ranglijst op de tweede positie. Slechts één puntje zit er tussen de Kozakken en Katwijk. De Werkendammers werden tweemaal tweede en stelden met een zevende positie toch een beetje teleur. Grote vraag bij de Werkendammers zal zijn hoe het gemis van Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout wordt opgevangen. Het drietal trok naar IJsselmeervogels. Een klusje voor de nieuwe trainer Rick Adjei.

Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys
‘De Uien’ promoveerde samen met IJsselmeervogels naar de Tweede divisie na het seizoen 2016/17 en sloten gelijk aan in de subtop op een vijfde positie. Dat een tweede jaar vaak zwaarder is bewees Rijnsburgse Boys. Een moeizaam seizoen werd afgesloten op plek 13. Trainer Wilfred van Leeuwen gaf lopende het vorig seizoen al aan om te vertrekken. Henk Wisman zal dit seizoen aan het roer staan in Rijnsburg.

Scheveningen
Scheveningen

De club van trainer John Blok en dat mag met recht gezegd worden, want na jaren in het eerste elftal van de Scheveningers te hebben gespeeld stond hij inmiddels al tien seizoenen aan het roer bij De Schollekoppen. Tussendoor maakte hij overigens nog wel een uitstapje naar Quick Boys en VVSB. Bij Scheveningen komen we Tim Peters met een IJsselmeervogels verleden tegen bij de club die vorig jaar ranglijsttechnisch net boven de streep eindigde. Qua punten was het minder nipt. 13 punten zat er tussen VVSB en Scheveningen.

Spakenburg
Spakenburg

Veruit de bekendste club is voor ons natuurlijk buurman Spakenburg. De Blauwen keerden vorig seizoen weer terug op het hoogste amateurniveau en de mannen van trainer John de Wolf deden dit, net als IJsselmeervogels een jaar eerder, op een negende positie. Een mooie springplank om de top weer te bestormen? We gaan het zien en kijken al uit naar beide derby’s.

Noordwijk
Noordwijk

De eerste promovendus van vorig seizoen was Noordwijk. De club uit de badplaats werd kampioen in de Derde divisie zaterdag. Een prestatie van formaat gezien het feit dat Noordwijk het jaar ervoor ook al promoveerde vanuit de Hoofdklasse. Of deze trend doorzet is nog maar te bezien, maar IJsselmeervogels weet als geen ander dat de club van trainer Kees Zethof geen katje is wat zonder handschoenen aangepakt dient te worden.

sv T.E.C.
sv TEC

Eén van de twee gepromoveerde clubs uit de zondagafdeling van de Derde divisie is sv T.E.C. Geen onbekende voor IJsselmeervogels. TEC speelde namelijk de eerste twee seizoenen in de Tweede divisie en daar speelden wij in dat laatste jaar dus ook. Op De Westmaat gingen de gasten met 6-1 naar huis, maar op eigen sporpark De Lok hield TEC De Vogels op 3-3. Oud-conditietrainer van IJsselmeervogels Frits van den Berk staat ook aankomend seizoen nog onder contract als hoofdtrainer bij de club uit Tiel.

Jong Sparta en Jong FC Volendam
Sparta RotterdamFC Volendam

De Tweede divisie zal aankomend seizoen bestaan uit twee beloftenteams. Jong Volendam werd kampioen in de Derde divisie zondag, voor sv T.E.C.. IJsselmeervogels kwam de beloften van Volendam drie seizoenen terug tegen in diezelfde derde divisie. Jong Volendam zal het seizoen starten met een nieuwe hoofdtrainer. Johan Plat volgt Johan Steur op.
Jong Sparta loopt al wat langer mee in de Tweede divisie maar zal dat het komende seizoen voor het laatst doen. De club waar Ex-Vogel Jeroen Rijsdijk het voor het zeggen heeft trekt zich na drie seizoenen terug uit de voetbalpiramide.

Quick Boys
Quick Boys

Na er jaren tegenaan gehikt te hebben is het dan eindelijk gelukt. Het hoogste amateurniveau is nadat de Topklasse werd ingevoerd niet meer gehaald, maar nu is het dan zover. Erik Assink (ook ex-IJsselmeervogels) kreeg het voor elkaar, maar verkast naar Veensche Boys. Zijn opvolger is oud-prof Edwin Grünholz. Welkom terug Quick Boys.

ASWH
ASWH

Nieuw in de tweede divisie is ASWH. Voor ons geen onbekende, want naast de wedstrijden in het verleden voor de zaterdagtitels kwamen we de Ambachters drie jaar geleden ook tegen in de Derde divisie. Via de derde periode kwam de club van trainer Cesco Agerberg (die overigens wordt vervangen door Rogier Veenstra) in de nacompetitie terecht. Door eerst OFC te verslaan en later ook FC Lienden werd de Tweede divisie behaald.

De voorbereiding op het seizoen 2019/20 start voor IJsselmeervogels op 15 juli. De voorbereiding van ons eerste elftal is hier te zien.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
juli
Herubo-toernooi

Herubo-toernooi
Sportpark de Westmaat

24
juli
Buitenbingo

Buitenbingo
Terras voor het clubhuis

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's