Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - GVVV

Doordat Kozakken Boys donderdagmiddag won van Quick Boys is IJsselmeervogels nog altijd niet zeker van een plaats in de Jack’s League in het seizoen 2022/23. Kozakken Boys heeft een achterstand van 5 punten en 10 doelpunten. Eén gelijkspel lijkt dus voldoende te moeten zijn. Tegenstander GVVV gaat sowieso nacompetitie spelen om hier ook een plek in te krijgen. De enige vraag die nog open staat bij onze komende tegenstander is wie de tegenstander van de Veenendaalers gaat worden. Plek 16 geeft een zaterdagclub en plek 17 geeft een zondagclub als tegenstander (in beide gevallen de nummer twee in ranglijst van de periodekampioenen van de Derde divisie).

In totaal kwamen GVVV en IJsselmeervogels elkaar zestig keer tegen in officiële duels. Dit is gerekend vanaf de invoering van de landelijke Eerste klasse in 1970. Een van deze ontmoetingen was in de districtsbeker van het seizoen 2013/2014. IJsselmeervogels won op donderdagavond 24 april met 0-1 in Veenendaal. Een ronde hierna werd de finale van Hoek met 0-2 gewonnen. In de finale van de landelijke beker was ASWH na verlenging te sterk voor De Vogels.
In competitieverband was GVVV achttien keer winnaar in het onderlinge duel. Zeventien keer werden de punten gedeeld en 24 keer gingen de punten naar IJsselmeervogels. In deze 59 duels wist GVVV 76x het net te vinden. IJsselmeervogels 93x. Dit is dus een gemiddelde van 1,58 goals per wedstrijd voor De Vogels en 1,29 voor de blauwen uit Veenendaal. Er wordt ook altijd wel gescoord in deze ontmoetingen. Het werd slechts vier keer 0-0.

De laatste wedstrijd tussen Veenendaals blauw en Spakenburgs rood ging naar de Veenendaalers. Via een kopbal van Mitch Willems (na een strakke voorzet van Daniël van Son) kwam IJsselmeervogels nog wel op voorsprong, maar via een vrije trap van Tom Oostinjen kwamen de blauwen op gelijke hoogte. Net voor rust schoot Jordi Bitter de bal via de paal binnen en bracht GVVV op 2-1. Ondanks kansjes over en weer bleef de 2-1 tot het eind van de wedstrijd op het bord. GVVV had na deze wedstrijd 15 wedstrijden gespeeld en een achterstand van 3 punten (en een wedstrijd meer) op ASWH. Inmiddels is de club van Gery Vink opgeklommen naar plek 17 of 16. En is de voorsprong op het gedegradeerde ASWH opgelopen tot elf punten.


GVVV - IJsselmeervogels werd eerder dit jaar 2-1 voor de Veenendalers

De laatste twee wedstrijden in de Jack’s League starten allemaal op hetzelfde tijdstip. Dit betekent dat de wedstrijd GVVV – IJsselmeervogels niet om 15:00 uur, maar om 15:30 uur start. Scheidsrechter van dienst is Daan Schaper. Hij zal worden geassisteerd door de heren Robin Janssen en Jamie van Dijk. Raymond Meilink is aangesteld als vierde official.

René van den Berg van RTV Utrecht doet het radioverslag van Radio M. Via 93.1 FM of via de website van RTV Utrecht kan je dus op de hoogte gehouden worden van de streekderby in de Jack’s League. Mocht je ons Twitteraccount nog niet volgen, doe dit dan snel en blijf volledig op de hoogte van alles wat er speelt bij IJsselmeervogels. Hier zal ook een live verslag volgen.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen