Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: IJsselmeervogels op zoek naar eerherstel tegen Urk

Na de ruime nederlaag tegen Rijnvogels is het tijd voor eerherstel voor IJsselmeervogels. Dit zal dan moeten gebeuren tegen Urk dat aanstaande zaterdag de tegenstander is op de eigen Westmaat.

Er is wat zand in de motor gekomen bij IJsselmeervogels. Waar het elftal van trainer Gert Jan Karsten in oktober op dreef was en richting koppositie ging, is november nog niet de maand van IJsselmeervogels. Slechts één schamel puntje uit drie wedstrijden is de oogst tot nu toe. Hoog tijd voor drie punten dus en dat moet dan gebeuren tegen sv Urk. De laatste seizoenen is november überhaupt niet de meest succesvolle maand van IJsselmeervogels. De laatste overwinning in november dateert alweer van het seizoen 2018-2019. Toen wonnen de rooien met 0-1 bij Scheveningen. Tijd om deze reeks te doorbreken en met een goed gevoel de laatste weken voor de winterstop in te gaan.

Voor trainer Gert Jan Karsten is het duel met Urk een weerzien met zijn vorige club. De Nunspeetse oefenmeester was zeer succesvol op Urk met het kampioenschap in de hoofdklasse als hoogtepunt. Extra knap dat de Urkers dit nog altijd doen met allemaal zelf opgeleide spelers.

Een van de opvallendste namen in de Urker selectie is ongetwijfeld die van Jan Ras. De technisch begaafde middenvelder die de jeugdopleiding van sc Heerenveen doorliep behoorde enkele seizoenen tot de selectie van de Friese eredivisionist. In het seizoen 2019-2020 debuteerde Ras in de eredivisie in het thuisduel van de Friezen met Feyenoord (1-1). Ook Lucas Schraal en Lucas Tol zijn spelers om in de gaten te houden.

Urk begon het seizoen ijzersterk. De eerste vijf duels werd niet verloren en met 11 punten zal iedereen op Urk zeer tevreden zijn geweest. Temeer omdat Urk het sinds dit seizoen zonder spits Hessel Snoek moet stellen. Snoek speelde jarenlang in het eerste elftal van de Urkers en met meer dan 100 doelpunten in officiële wedstrijden liet de goalgetter de Urker supporters veelvuldig juichen. De laatste weken zit de klad er een beetje in bij Urk met de grote nederlaag tegen koploper Harkemase boys (0-6) als dieptepunt. Afgelopen zaterdag moest Urk opnieuw een nederlaag incasseren. Op eigen veld verloor Urk met 1-3 van Eemdijk.

Trainer van Urk is Peter Wesselink. Wesselink was eerder trainer van onder meer buurman Spakenburg en competitiegenoot DVS '33. Hij nam vorig seizoen tussentijds het stokje over van Gert Jan Karsten en behield Urk voor de derde divisie.


Eind jaren 90 speelden we tegen Urk. Clubiconen Rob Hopman en Dennis Bos juichen

Voor IJsselmeervogels is het alweer even geleden dat het de Urkers trof in competitieverband. Eind jaren negentig verbleef IJsselmeervogels enkele seizoenen in de Hoofdklasse C nadat IJsselmeervogels en Spakenburg gesplitst werden door de KNVB. In die jaren trof IJsselmeervogels in Urk een concurrent voor het kampioenschap. De voorlopig laatste ontmoetingen tussen beide teams, in het seizoen 1999/2000 werden door IJsselmeervogels beiden verloren. IJsselmeervogels, een seizoen ervoor nog kampioen in de Hoofdklasse, verloor thuis met 1-2 en uit met 4-1 van Urk. Een seizoen daarvoor won IJsselmeervogels wel in een doelpuntje duel. Het wordt uiteindelijk 5-3. Weer een seizoen eerder stond exact de omgekeerde score op het bord na 90 minuten. Duidelijk mag zijn dat Urk in het verleden geen gemakkelijke tegenstander is gebleken.

We hopen uiteraard op uw support op Ee Westmaat aanstaande zaterdag. De wedstrijd wordt om 15.00 uur in gang gezet door dhr D. Schaper. Hij zal geassisteerd worden door de heren P. Otten en K. Moed.

Bent u niet in de gelegenheid de wedstrijd te volgen dan brengt IJsselmeervogels media oplossing. Via Youtube kunt u naar een livestream kijken en ook via X, voorheen Twitter, hoeft u niets te missen. Ook in de viswagen op de markt kunt u de wedstrijd volgen. Via Radio IJsselmeervogels wordt verslag gedaan.

Een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen