Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Noordwijk - IJsselmeervogels


Na twee wedstrijden zonder punten en zelfs zonder doelpunten snakt de ploeg van Gert Kruys weer naar een overwinning. 
Zeker voor het vertrouwen en de plaats op de ranglijst is alles wat minder dan drie punten is te weinig.

Gezakt naar plek 5
Mede door de 0-3 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Katwijk zijn De Vogels inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats en heeft een achterstand van vijf punten op koploper Katwijk. 
Noordwijk speelde afgelopen weekend keurig gelijk in Hardenberg (2-2) en vindt zichzelf terug op een keurige tiende plaats.

Een prima prestatie
Met evenveel overwinningen, nederlagen en gelijke spelen (8) en een doelsaldo van 47-44 bezetten de Noordwijkers een plek in de middenmoot. Voorafgaand aan het seizoen had de ploeg van trainer Kees Zethof waarschijnlijk getekend voor om in maart op deze plek te staan. Zeker gezien het feit dat de ploeg twee jaar terug nog in de Hoofdklasse vertoefde.

De heenwedstrijd werd gewonnen
Eerder dit seizoen werd het op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg 4-2 in het voordeel van IJsselmeervogels. Bij rust leek er voor de ploeg van toenmalig Vogelstrainer Ted Verdonkschot geen vuiltje aan de lucht. Een 3-0 voorsprong met goed spel en het wachten was eigenlijk op uitbreiding van de score. Noordwijk kwam echter terug tot 3-2 en even dacht iedereen met een rood hart terug aan de bekerontmoetingen in Noordwijk van de twee seizoenen hiervoor. Tot een volledige ommekeer kwam het gelukkig niet. In de slotfase tekende topscorer Danny van den Meiracker voor de bevrijdende treffer.

Gwaeron Stout zette de 2-0 op het scorebord, thuis tegen Noordwijk

Bekerdrama's
Die laatste ontmoetingen tegen Noordwijk vonden zoals gezegd plaats in het kader van het KNVB beker toernooi en tweemaal trokken de rood-witten uit de kustplaats aan het langste eind, met 3-2 en 2-3. In beide ontmoetingen kwam IJsselmeervogels met 2-0 op voorsprong, maar zag het deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Laatste competitieontmoetingen
Voor een onderling treffen in de competitie moeten we verder terug, helemaal naar het seizoen 2013-2014. In de voormalig Topklasse werd zowel in Noordwijk als in Spakenburg gelijk gespeeld (0-0 en 1-1).
Aan deze cijfers te zien is het zaterdag dus een lastige tegenstander voor De Vogels en De Noordwijkers zullen de huid duur verkopen op het eigen sportpark Duinwetering, welke zes jaar geleden overigens volledig gerenoveerd is. 

Bekende namen
Bij Noordwijk vinden we een aantal bekende namen waaronder rechtsback Huib Oversloot, die volgend seizoen in het shirt van de vogels is te zien. Verder zijn voorin Tjeerd Westdijk, Denzel James en Nick van Staveren namen om in de gaten te houden. 
IJsselmeervogels hoopt dat het weer kan rekenen op Danny van den Meiracker die tegen Katwijk geblesseerd moest toekijken, maar zal het moeten stellen zonder Mike van de Laar. Onze 'nummer 8' ontving afgelopen zaterdag in het duel met Katwijk zijn vijfde gele kaart en zal één wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken.

Scheidsrechter De Winter
De KNVB heeft voor de wedstrijd in Noordwijk de uit Blaricum afkomstige Frank de Winter aangesteld als scheidsrechter. Hij zal worden geassisteerd door de heren R. Meints en R.S.H. Beijer. De heer J.I.R. Nelissen is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord.

Overige duels
Wegens het coronavirus is de wedstrijd Kozakken Boys - Scheveningen afgelast. 
De overige wedstrijden in de Tweede divisie:
14:30 uur: GVVV - Quick Boys
15:00 uur: ASWH - Jong Sparta Rotterdam
15:00 uur: Spakenburg - Koninklijke HFC
15:30 uur: AFC - Jong FC Volendam
15:30 uur: Katwijk - Rijnsburgse Boys
18:00 uur: De Treffers - Excelsior Maassluis
18:00 uur: sv T.E.C. - HHC Hardenberg

De wedstrijd van IJsselmeervogels in Noordwijk vangt aan om 14:30 uur. Indien u niet in staat bent naar de badplaats af te reizen kunt u de wedstrijd live volgen via ons twitterkanaal of via een liveverslag van Radio IJsselmeervogels.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's