Sponsoren

Volgen op

Hoofdsponsor

Sinds 2014 is FishPartners de trotse hoofdsponsor van IJsselmeervogels. FishPartners is een groothandel in vis en alle producten die daarbij horen. Een totaalleverancier die onder andere levert aan visspeciaalzaken en ambulante handelaren.

De hoofdvestiging van FishPartners staat in Spakenburg, het dorp aan de boorden van het IJsselmeer waar vis net zo'n begrip is als voetbal. "Ik ken geen dorp in Nederland waar de mensen met zo veel passie met vis bezig zijn", zegt Peter Frans Koelewijn, directeur van FishPartners in 2015 in de presentatiegids van IJsselmeervogels. "Wij weten nog wat vis is." FishPartners ontstaat in 2008 uit vier visbedrijven: Gebr. Muys BV en Gravis BV uit Spakenburg, Eldoro BV uit Enschede en Fisherman Seafood uit Klazienaveen.

Eigen fileerderij en rokerij

In Spakenburg heeft FishPartners een eigen fileerderij waar alle vis ambachtelijk wordt verwerkt. Ook huist hier de Fishsuper, een groothandelsmarkt waar klanten hun kant-en-klare visproducten afhalen. Spakenburgse ambulante handelaren kunnen voor hun dagelijkse vis terecht in een apart afhaalcentrum.

FishPartners heeft vestigingen in Enschede voor de Duitse en in Boulogne voor de Franse markt. Belangrijk is de rokerij van FishPartners in Urk. Deze behoort tot de grootste en modernste rokerijen in de wereld.

Van Afrika tot Alaska

FishPartners werkt samen met drie zusterbedrijven: Mayonna, Fishmasters en Werner Larsson. Mayonna verpakt de vis van FishPartners voor retail en supermarkten. Fishmasters levert ready-to-eat en voorgebakken visproducten aan het foodservice-kanaal. En voor de productie van maatjesharing werkt FishPartners nauw samen met het Deense bedrijf Werner Larsson. De haring wordt hier onder supervisie van FishPartners "op maat" geproduceerd en verpakt. Omdat van verse vis de houdbaarheid en actieradius beperkt is, komt deze vooral van Nederlandse afslagen en Scandinavië. Voor diepvriesproducten reist Koelewijn de hele wereld af om zaken te doen, van Moermansk tot Namibië en van Afrika tot Alaska.

Fijnmazig distributienetwerk

Voor het vervoer heeft FishPartners een fijnmazig distributienetwerk opgezet, met een vloot van zeven nieuwe vrachtwagens. "Je bent als bedrijf zo sterk als je zwakke schakel", zegt Peter Frans Koelewijn. "De inkoper moet bijvoorbeeld kwaliteit inkopen voor een goede prijs, maar de chauffeur aan het eind van de keten is zeker zo belangrijk. Die moet de visproducten netjes afleveren. Vaak leveren ze de vis 's nachts af, dus moeten ze een sleutel hebben of de beveiligingscodes weten. Dan gaat het om vertrouwen en accuratesse. Wij willen de klant van begin tot eind goed bedienen."

Alle evenementen

Evenementen

28
juni
Vrijwilligersavond 2024

Vrijwilligersavond 2024
Clubhuis

6
juli
KeepOnFighting NAH 7x7 voetbaltoernooi

KeepOnFighting NAH 7x7 voetbaltoernooi
De Westmaat

26
aug
Futsal Pre-seasons Cup #1

Futsal Pre-seasons Cup #1
Sporthal De Toekomst

27
aug
Futsal Pre-seasons Cup #2

Futsal Pre-seasons Cup #2
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen