Sherwin Grot (1-1, '12)
Rodny Hofman (1-2, '71)

Toeschouwers: 1.298

IJsselmeervogels verliest streekderby van GVVV

Na de 3-0 nederlaag bij HHC gingen de mannen van Ted Verdonkschot wederom ten onder. GVVV scoorde er één meer dan De Vogels en wonnen met 1-2.

GVVV kwam vanaf het begin tweemaal gevaarlijk voor de goal van Jaimy Schaap, maar zagen gelijk hierna clubtopscorer Danny van den Meiracker binnenkoppen en de 1-0 maken.

ijsgvv1Danny van den Meiracker kopt de 1-0 binnen

Lang konden De Vogels niet genieten van de voorsprong. Acht minuten later was het weer gelijk. Een lange bal werd niet goed ingeschat door Kevin van Diermen. Sherwin Grot kon hierdoor alleen op Jaimy Schaap afgaan en faalde niet. 1-1.

Met een kwartier op de klok leek IJsselmeervogels weer op voorsprong te komen, maar de arbitrage zag niet dat een inzet van Robbert Olijfveld een centimeter of 20 over de lijn was gegaan.
Een paar minuten later was het jubilaris Mike van de Laar – hij speelde zijn 200e wedstrijd voor IJsselmeervogels- die er dichtbij was. Johan Jansen bracht redding. De rebound kwam bij Maikel de Harder, maar hij schot hard op de lat.

De tweede helft zakte het niveau diep. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen beide teams eigenlijk niet meer. In de 71e minuut mocht Rodny Hofman een vrije trap nemen op een kleine 20 meter voor de goal van Jaimy Schaap. Met een knap schot verschalkte hij de doelman en besliste zo de wedstrijd.

Volgende week staat speelronde 15 op het programma. Voor IJsselmeervogels betreft het een uitwedstrijd bij Barendrecht. De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur. Tot dan!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - GVVV verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor meer foto's van huisfotograaf Rob van Willige verwijzen we u door naar het fotoalbum.