Vierde official:
E.P.W. Thijs

Bekijk opstellingen

Vogels winnen spektakelstuk in Amsterdam

IJsselmeervogels won de eerste officiële wedstrijd van het jaar 2019 met 2-3 bij koploper AFC en zag daardoor het gat slinken naar twee punten. Debutant Maurice de Ruiter was de gevierde man, want hij schoot diep in blessuretijd een penalty binnen.

Met nog vier minuten op de klok was daar dan het officiële debuut voor de van DVS ’33 overgekomen spits Maurice de Ruiter. Dat hij er zin in had liet hij al vrij snel zien doordat hij zeer gretig een verdediger van de Amsterdammers op de huid zat. Het scorebord stond op 90. De stand was 2-2 en de heer Thijs had in overleg met scheidsrechter Dröge drie minuten aan extra tijd op het bord gezet. Beide clubs gingen na de gelijkmaker van Kenny Teijsse op zoek naar de winnende treffer. De seconden tikten weg en de laatste minuut van de extra speeltijd liep al toen Maurice de Ruiter de bal net buiten het strafschopgebied ontving. Hij ging langs twee verdedigers en keeper Zonneveld, voelde de doelman komen en ging tegen het gras. Scheidsrechter Dröge was resoluut en wees voor de tweede keer deze middag naar de stip. Na wat tumult lag de bal op elf meter en zag diezelfde Zonneveld debutant Maurice de Ruiter achter de bal staan. Na een ingehouden aanloop schoot de spits de bal in de rechterkant van het zijnet en ontplofte sportpark Goed Genoeg. De Vogels wonnen dankzij een in de winter aangetrokken spits, wanneer hebben we dat eerder gezien?

afcijs1Hangen!

afcijs2En feest!

De rest van de wedstrijd was het aanschouwen zeker waard. Beide clubs wilden winnen en aan beide kanten werden dan ook voldoende kansen geproduceerd. De eerste treffer was eigenlijk geen kans. De bal was in de verdediging van AFC, maar werd niet naar voren gebracht. Door goed jagen van Maikel de Harder, Gillian Justiana en Mike van de Laar kwam de bal voor de voeten van Danny van den Meiracker, die deed waar hij goed in is. Scoren.

Een kleine tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Knap werk van rechtsback Moiz da Silva bracht Milan Hoek in positie om de gelijkmaker binnen te schieten.

De 1-2 kwam half op naam van Mike van de Laar. Een knappe actie op rechts dwong een verdediger van AFC om een overtreding te maken. Omdat dit in het strafschopgebied was ging de bal terecht op de strafschopstip. Dit was een koud kunstje voor Danny van den Meiracker die met een hard schot zijn tweede van de middag maakte.

afcijs3Mike van de Laar wordt gevloerd met een strafschop en de 1-2 tot gevolg

Wederom kon IJsselmeervogels niet lang genieten van de voorsprong doordat Kenny Teijsse een loepzuivere voorzet van Melvin Grootfaam hard tegen de touwen kopte. Zo was de stand 2-2. Een stand die gezien de wedstrijd een terechte einduitslag zou zijn, maar invaller Maurice de Ruiter dacht hier, zoals eerder beschreven, dus anders over.

Doordat nummer drie op de ranglijst, Katwijk, verloor tegen Koninklijke HFC (0-1), heeft IJsselmeervogels niet alleen het gat naar nummer één AFC verkleind tot twee punten, maar het gat naar achter vergroot naar vier punten. Dit kan morgen overigens alweer drie punten zijn want Jong Sparta moet nog op bezoek bij De Treffers. Bij een overwinning hebben de beloften uit Rotterdam een punt meer dan Katwijk.
Zeven punten achter De Vogels vinden we de tegenstander van volgende week, Spakenburg. De buren verloren vandaag op eigen veld met 0-2 van HHC Hardenberg en zal zich in de dorpsderby vast en zeker willen revancheren. De derby der derby's vangt aan om 15:00 uur aan de rode zijde van sportpark De Westmaat.

afcijs4Verlate kerstversiering op sportpark Goed Genoeg

Een fijn weekend en tot volgende week.

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd AFC - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor de foto's van huisfotograaf Rob van Willige verwijzen we u door naar het fotoalbum.