Vierde official:
M. Oosting

Bekijk opstellingen

Tricolores en Vogels in evenwicht; 2-2

IJsselmeervogels heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Excelsior Maassluis. Een slechte eerste en een goede tweede helft bracht dit resultaat.

De eerste helft was vooral slordig aan de kant van IJsselmeervogels. De bal werd niet makkelijk in de ploeg gehouden, dit was misschien ook wel de verdienste van het in vorm stekende Excelsior Maassluis, maar dat het niet goed was aan de kant van De Vogels was een understatement.

Een achterstand was dan ook een logisch gevolg. Deze kwam er na 23 minuten. Sekou Sylla kreeg de bal in het strafschopgebied tussen enkele verdedigers. Slap verdedigen maakte het mogelijk dat Sylla de bal achter Jaimy Schaap kon schieten.

De volgende kans was voor De Vogels. Een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied werd genomen door Mike van de Laar. De lage voorzet werd verlengd door Robbert Olijfveld en hierna door iedereen gemist. De bal kwam bij de tweede paal voor de voeten van Jeffrey Buitenhuis. Hij wurmde de bal binnen en het stond weer gelijk.

Lang konden de rooien hier niet van genieten, want nog geen minuut later stonden de gasten uit Maassluis alweer voor. Een steekpassje van Marouane Afaker zette Giovanni da Fonseca alleen voor Jaimy Schaap. Hij faalde niet en zette Excelsior Maassluis weer op voorsprong. Aan de 1-2 tussenstand kwam tot de rust geen verandering meer in. Al had Sefa Kurt de score na een vrije trap kunnen verhogen, hij maaide echter totaal over de bal heen.

In de tweede helft gingen De Vogels opportunistischer spelen en dit leidde ook tot kansen. Allereerst ging een vrije trap van Mike van de Laar aan iedereen voorbij en zag hij later een afstandsschot van een meter of 25 op de paal belanden.

Na een krap uur spelen kreeg Robbert Olijfveld de bal in ‘de 16’, zag de bal tegen de hand van Daan Smith komen. Scheidsrechter Veekamp kon niet anders dan naar de stip wijzen en Maurice de Ruiter dé kans op de gelijkmaker te geven.

ijsexm1Keeper kansloos, maar de bal gaat over

Dit buitenkansje werd echter niet benut. De Ruiter plaatste de bal zo’n halve meter boven de lat en bracht dus niet de gelijkmaker.

Een kleine tien minuten later kreeg invaller Danny van den Meiracker een kansje. Hij had de mogelijkheid om keeper Van Leeuwen te omspelen, maar omdat de achterlijn wel erg dichtbij kwam was hij genoodzaakt terug te kappen. Hierdoor kon de bal verdedigd worden en was de kans om zeep.

Dit tien minuten voor tijd was het dan toch gelijk. Een geniale steekbal van, wie anders dan Mike van de Laar zette Robbert Olijfveld in scoringspositie. Hij faalde niet en chipte de bal over Jean-Paul van Leeuwen en liet het scorebord naar 2-2 gaan.

Met nog vier minuten op de klok deden de Maassluizers waar het eigenlijk al de hele tweede helft op loerde; counteren. Gelukkig voor De Vogels floot scheidsrechter Veekamp voor buitenspel, waar Van Ewijk opstoomde gaf hij de bal aan de buitenspel staande Daan Blij. Doordat hij echter bij de bal weg liep ging Van Ewijk achter zijn eigen bal aan. Omdat de situatie al stilgelegd was kon laatstgenoemde niet alleen op Jaimy Schaap af en kwam IJsselmeervogels hier erg goed weg.

In de laatste minuut kreeg Excelsior Maasluis de kans om het duel alsnog in hun voordeel te beslissen. Een vrije trap werd nog gepakt door Jaimy Schaap, maar de rebound leverde nog een scrimmage voor zijn goal op. Gelukkig voor hem werd de bal over het doel geschoten door Sekou Sylla.

Zo deelden IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis de punten. IJsselmeervogels nadert koploper AFC hierdoor tot om één punt, maar zal moeten afwachten wat de koploper zondagmiddag, thuis, tegen nummer drie Koninklijke HFC zal doen.

Volgende week wacht IJsselmeervogels een uitwedstrijd in Rotterdam tegen de beloften van Sparta Rotterdam. Het duel begint om 15:30 uur. Tot dan en nog een fijn weekend!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door Erik de Weerd. In ons album vind u de rest van de foto's