Mike van de Laar (5-1, '90)

Toeschouwers: 1.519
S. Dröge

Doelpuntenregen in topper tegen AFC

IJsselmeervogels won in een aantrekkelijke wedstrijd met maar liefst 5-1 van regerend landskampioen AFC Amstertdam. Doelpunten aan de kant van IJsselmeervogels kwamen van Robbert Olijfveld, Ahmed el Azzouti (3x) en Mike van de Laar.

RvW ijsafc1 danny
Danny van den Meiracker de lucht in (foto RvW)

In de eerste helft had AFC het betere van het spel en waren het ook de gasten die op een voorsprongen kwam via een kopbal van Raily Ignacio. Na een ruim halfuur spelen deed IJsselmeervogels wat terug via Robbert Olijfveld. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en haalde verwoestend uit achter AFC-doelman Patrick Zonneveld. Het betekende een gelijke ruststand in een helft waarin IJsselmeervogels vooral slordig speelde en veel de lange bal hanteerde.

RvW ijsafc2 azzouti
El Azzouti: een plaag voor de AFC-defensie (foto RvW)

In de tweede helft bracht IJsselmeervogels verzorgder spel op de mat en dat uitte zich ook gelijk in de score. Direct na rust bediende Mike van de Laar, een van de uitblinkers vanmiddag, de hardwerkende Ahmed el Azzouti, die doel trof. Diezelfde El Azzouti was nog geen tien minuten later nogmaals trefzeker. Nadat de aanvaller zich vrij had gespeeld, haalde hij vanaf zo'n 20 meter verwoestend uit en bracht de marge op twee.

RvW ijsafc4
Olijfveld wordt geknuffeld vanwege zijn gelijkmaker (foto RvW)

De dadendrang van IJsselmeervogels zou nog niet voorbij zijn. Mike van de Laar lepelde na 77 minuten spelen de bal via een splijtende pass achter de AFC-defensie, waar Maikel de Harder opdook. De Spakenburgse middenvelder maakte gebruik van zijn techniek: hij kapte en draaide en zette Ahmed el Azzouti alleen voor de keeper. De spits had een schijnschot in petto en had vervolgens geen enkele moeite meer om de reeds geslagen Zonneveld te verschalken.

Proshots ijsafc7 elazzouti
El Azzouti: hattrick hero (foto ProShots)

Het slotakkoord was voor Mike van de Laar. In de slotfase ruimte invaller Kevin van Diermen een bal op, die aan de rechterkant van het veld een prooi was voor Robbert Olijfveld. De aanvaller gooide de trukendoos open en legde de bal vervolgens breed op Mike van de Laar. De dynamische middenvelder zorgde met een droge knal voor de 5-1.

Proshots ijsafc8 vandelaarVan de Laar vertolkte een cruciale rol met zijn spel (foto ProShots)

De samenvatting van de wedstrijd en interviews met onder meer Ahmed el Azzouti en Ted Verdonkschot zijn te zien in onze Videowall

Fotografie: huisfotograaf Rob van Willige & ProShots

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.