Y.L. Weterings, J. van Westen
Vierde official:
R. Tulen

Koninklijke HFC de kansen, IJsselmeervogels de punten

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag tegen Quick Boys had nu niet IJsselmeervogels maar de tegenstander het beste van het spel en de kansen. Net als zaterdag won de onderliggende partij. IJsselmeervogels was met 1-0 de gelukkige tegen de nummer twee van de Jack’s League.

Een schot net naast de paal. Een kopbal die uit de kruising werd gehaald. Een combinatie door het hard van de verdediging zonder gevolgen. Een loeier van jewelste die via kruising en paal de doellijn niet passeerde. Het zijn vier grote kansen in de eerste helft van het sterk spelende Koninklijke HFC. IJsselmeervogels zette er één kans tegenover. Danny van den Meiracker kreeg net buiten het strafschopgebied wat ruimte en besloot uit te halen. Helaas voor hem en de rooie supporters keerde keeper Michaelis de inzet.
Dat er in de rust 0-0 op het scorebord stond was, net als afgelopen zaterdag, een mirakel.

Na rust gingen de Haarlemmers vrolijk door. Een voorzet van rechts kwam bij Sietse Brandsma, maar van dichtbij stuitte hij op de sterk keepende Jaimy Schaap.
Na een kleine 7 minuten stond IJsselmeervogels geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Een lange bal van Jaimy Schaap kwam bij rechtsbuiten Jerrel Hak. Hij besloot uit te halen, raakte de bal eigenlijk volkomen verkeerd, maar raakte aankomend IJsselmeervogels-verdediger Wessel Boer. Keeper Michael Michaelis ging al in de richting waar de bal in zou gaan, maar doordat het schot rigoureus van richting veranderde stond de doelman volledig op het verkeerde been en zag hij de bal in de korte hoek binnenvallen. 1-0.

IJsselmeervogels bleef achteruit gedrukt worden door Koninklijke HFC en leek zo nog een lange weg te moeten gaan om de punten binnen te houden. Desevio Payne was er zo’n vijf minuten na de goal dichtbij. Zijn schot werd echter geblokt door Bradley Martis. Diezelfde Desevio Payne probeerde dit na 20 minuten in de tweede helft nogmaals, maar vond deze keer invaller Dylan de Braal op zijn weg.

Waar een team alles op de aanval zet worden natuurlijk ook mogelijkheden voor een tegenaanval gecreëerd. IJsselmeervogels kreeg een hele grote mogelijkheid om de score uit te breiden. Een onderschepping van Bradley Martis op eigen veld bracht de kans om te counteren. Een snelle pass bracht Danny van den Meiracker in werking die op dat moment nog maar één verdediger (en uiteraard de doelman) voor zich had. Ilias Boudouni was aangesloten en kreeg de bal waardoor hij alleen op keeper Michaelis af kon. Hij schoot, maar de doelman kwam als winnaar van dit duel uit de bus.

Waar iedereen een heftig slotoffensief verwachtte bleef dit eigenlijk uit. Invaller Rydell Poepon kreeg zelfs nog de kans de tweede Vogelstreffer op het bord te zetten, maar zag zijn schot door de HFC-keeper gestopt.

Diezelfde keeper kreeg aan het eind van de blessuretijd nog wel een kansje. Na een corner waar hij mee naar voren was gekomen kon hij koppen, maar het doel niet vinden.

Zo trok IJsselmeervogels de overwinning dus over de streep en werden wederom drie belangrijke punten bijgeschreven. Omdat Kozakken Boys niet wist te winnen bij hekkensluiter GVVV daalden de Werkendammers een plekje tot onder de streep en nam IJsselmeervogels die plek over.

Zaterdag volgt de volgende wedstrijd. Dan gaan we op bezoek bij directe concurrent sv T.E.C. Het duel in Tiel vangt aan om 15:30 uur.