M. Hoek
Assistent-scheidrechter:
K. Brummel, S. Rietveld

Vogels swingen langs Prestige Sports

IJsselmeervogels heeft in de voorbereiding een eenvoudige 4-0 overwinning geboekt op Prestige Sports. Na een 1-0 ruststand liep de ploeg van Gert Peter de Gunst uit naar een ruimere marge. Ondanks veel goed uitgespeelde kansen bleef de score beperkt tot 4-0. Dankzij enkele fraaie reddingen in de slotfase, door doelman Maarten List, behield de Vogels-defensie een clean sheet. De Braziliaanse proefspeler Leonardo liet met name in de tweede helft enkele mooie acties zien en beloonde zijn deelname met een treffer.

ijspre3

IJsselmeervogels trad dinsdagavond aan in de knalrode trainingsshirts, omdat tegenstander Prestige Sports in de opvallende witte shirts met gouden bedrukking speelde. De wedstrijd kwam stroef op gang en het duurde uiteindelijk een halfuur voordat Vogels 1 voor het eerst zou scoren. Aanvalsleider Kian Visser schoot vanaf 20 meter fraai binnen. Het was het meest noemenswaardige moment van de eerste helft.

De tweede helft kwamen de roodhemden veel meer op stoom tegen het jonge team van Prestige Sports. De momenteel clubloze doelman Max van Herk (ex-FC Dordrecht) liet zich dinsdagavond echtee van zijn betere kant zien en hield enkele keren knap zijn doel schoon, al ontbrak het zo nu en dan ook aan scherpte en doortastendheid van de Vogels-voorhoede.

ijspre1

Toch was het IJsselmeervogels dat na rust meer aandrong en de score deed uitlopen. Eerst was het aanvallende middenvelder Christos Ibrahim die op aangeven van buitenspeler Khalid Tadmine binnen schoot en nog binnen het uur werd de marge naar drie goals vergroot. Kian Visser werd onreglementair gestuit in de zestien, maar Leonardo profiteerde van het gegeven voordeel en schoot de bal hard binnen.

Na 66 minuten maakte Tadmine aan alle twijfel een eind. Uit een aanval over vele schijven combineerde IJsselmeervogels met enkele vloeiende combinaties tot eindstation Tadmine. Laatstgenoemde schoot met een laag schot droog binnen. Dat was bijna niet de mooiste treffer geweest als Leonardo een minuut later een fraaie halve volley binnen had geschoten, maar omdat die inzet naast ging, werd de goal van Tadmine dat.

ijspre2

Zaterdag treft IJsselmeervogels Jong NAC op de eigen Westmaat. Tijdens de open dag, die om 10:00 uur aanvangt, wordt om 15:00 uur geoefend tegen de Brabantse beloften. Een week later start Jack's League met de thuiswedstrijd tegen OFC Oostzaan.