Y.L. Weterings, M.W.J. Bolwerk
Vierde official:
R. Westhoff

Duur puntenverlies in Lisse

IJsselmeervogels zat in een goede flow en ging dus met een goed gevoel richting de Bollenstreek. Helaas leverde het in Lisse geen punten op. De thuisclub won met 3-2.

Het begon nog allemaal voortvarend. Het eerste kwartier was voor De Vogels, maar het scorebord hoefde nog niet in werking worden gezet. Dit was wel het geval na 16 minuten. FC Lisse kreeg een strafschop en die werd benut door Tom Noordhoff.

IJsselmeervogels was het hierna volledig kwijt en mocht van geluk spreken dat de Lissenaren voor rust niet nogmaals toesloegen.

Na rust eigenlijk het zelfde beeld als in de eerste helft. IJsselmeervogels drong aan en kreeg via Youssef Blel en Kai Heerings kansen. Wederom ging de bal er niet in. Net als in de eerste helft was het aan de andere kant wel raak. Enzo Stroo schoot binnen. 2-0.

Zo keek IJsselmeervogels met nog 40 minuten te spelen tegen een kansloze achterstand aan. Maar kreeg het weer hoop toen Santiago Ramírez Montoya op links een mooie actie maakte en Daniël van Son bediende. De rechtsback zag dat Jordy Ruizendaal over de bal heen stapte en kon hard binnenschieten. 2-1.

Daniël van Son scoorde de aansluitingstreffer

Vijf minuten na de aansluitingstreffer was alle hoop volledig terug toen Lissenaar Toon Zwetsloot zijn tweede gele kaart kreeg. Aanval na aanval volgde maar het was niet IJsselmeervogels die scoorde, maar FC Lisse. Björn Mussche scoorde in een van de nog maar weinige aanvallen van de thuisclub.

Met slechts 4 minuten blessuretijd speelde IJsselmeervogels al een tijdje all-in. Dugary Monkou maakte in die blessuretijd nog wel de 3-2, het was zijn eerste in de hoofdmacht, maar een gelijkmaker kwam er helaas niet.

Omdat concurrenten sv TEC en Excelsior Maassluis ook geen punten bijschreven had IJsselmeervogels goede zaken kunnen doen in de strijd tegen de nacompetitie. Het gat op TEC blijft 5 punten en die op Excelsior Maassluis dus 6. Met nog 5 wedstrijden te gaan moet er inmiddels wel een klein wondertje gebeuren om direct te handhaven, maar wie weet?

Volgende week staat de derby op het programma. Het ziet er naar uit dat er aan de kassa’s geen verkoop meer zal zijn. De voorverkoop gaat hard. Wil je er bij zijn, koop dan dus snel je kaart online!