Issam El-Khalki (6-1, '78)
Kafumba Cherif (7-1, '88)
Colin Walet (8-1, '89)

Ruime oefenoverwinning op Scherpenzeel

Een combinatieteam van een jeugdig IJsselmeervogels en routiniers met beperkte speeltijd hebben gezamenlijk een ruime overwinning geboekt op vierdedivisionist Scherpenzeel. Op De Westmaat eindigde het duel in een 8-1 overwinning voor de Rooien.

Al voor rust was IJsselmeervogels via Beekman (2x), Helmer en Koelewijn al tot vier Treffers gekomen en Scherpenzeel-aanvaller Lars ten Teije, voormalig speler van Vitesse en GVVV, zette daar slechts een goal tegenover. Na rust vergrootte Pascal Koelewijn met zijn tweede treffer van de avond de marge verder.

Na de 5-1 speelde IJsselmeervogels 20 minuten met een man minder, nadat verdediger Luc Nagel (Onder 18) het veld moest verlaten. Issam El-Khalki (Onder 18) maakte daarna nog de 6-1 en in de absolute slotfase zorgden Kafumba Cherif en Colin Walet met beiden een treffer dat de 8-1 op het scorebord kwam. Een fraaie score voor een puike wedstrijd.