Jaylon Moi Thuk-Shung (4-1, '69)
Elikia Mbinga (4-2, '90)

Toeschouwers: 100

Comfortabele oefeningzege

Op een druilerig en nat Sportpark De Westmaat heeft IJsselmeervogels een comfortabele 4-2 zege geboekt tegen de Harderwijkse Vierdedivisionist VVOG.

Al voor dat iedereen goed en wel op de plek zat kwam de ploeg van Karsten al op voorsprong. Gelegenheidsspits Niels Butter kopte van binnen de zestien, vanaf een meter of tien raak. Wat volgde was een wat zakelijk vervolg van de eerste helft waarbij het totaal aan kansen op een hand te tellen waren.

IJsselmeervogels was daarin het effectiefste, want na 38 minuten spelen volgde uitbreiding van de score. Middenvelder Jesse Schuurman volleerde een afgevallen vrije trap schitterend in de kruising, wat op terecht applaus kon rekenen. Het zou ook de ruststand zijn.

In de rust bracht Karsten onder meer Gino Bosz en Danny van den Meiracker binnen de lijnen en zij stonden na ruim tien minuten spelen in het tweede bedrijf aan de basis van de 3-0. Een loepzuivere voorzet van Bosz werd op waarde geschat door 'Danny Cool' en tot doelpunt gepromoveerd. Acht minuten later schoot diezelfde Van den Meiracker vanaf een meter of 20 in de linkerhoek.

Pas in de 69e minuut deden de Harderwijkers wat terug. Jaylon Moi-Thuk Shung was via een eenvoudige intikker na een sterke voorzet de doelpuntenmaker. In de tweede helft maakten Bastian van Diermen, Justin Ruizendaal, Colin Walet, Jente Jager en doelman Jahmani Eijsden uit Onder 21 nog hun opwachting om zo ervaring op te doen op dit niveau.

De laatste en misschien wel de mooiste goal van de avond viel in de slotfase. Een mooi gekruld schot in de dying seconds van het duel zorgde voor de 4-2. Elikia Mbinga liet de bal in de kruising verdwijnen.

Een nuttige oefenwedstrijd die een prima onderbreking was van de dubbele trainingsweek in voorbereiding op het competitiedel met Urk.