Nieuws

Volgen op

Jorrit Kunst naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van de 29-jarige Jorrit Kunst. De linkerverdediger komt over van Zondagderdedivisionist Be Quick 1887 en tekent een contract voor één seizoen.

De in het Groningse Uithuizermeeden geboren Kunst begon zijn carrière bij de Drentse Voetbalvereniging Gasselternijveen. Via één seizoen GRC Groningen kwam Kunst in 2002 in de C-jeugd bij FC Groningen terecht. Acht jaar later, bij aanvang van het seizoen 2010/11, tekende Kunst zijn eerste profcontract dat hem tevens deed toetreden tot de eerste selectie van de Groningers.

Tot een debuut bij ‘De Trots van het Noorden’ kwam het niet, waardoor hij in 2011 overstapte naar FC Emmen. Bij FC Emmen kwam Kunst tot ruim zestig optredens in het eerste elftal. In 2013 stapte de Groninger over naar WKE Emmen, wat hij ging combineren met een studie Economie. Na drie jaar werd WKE echter failliet verklaard, waardoor Kunst zonder club kwam te zitten en koos voor het Groningse Be Quick 1887. Bij de Groningers is Kunst bezig aan zijn tweede seizoen.

In mei van dit jaar maakte Kunst echter bekend te gaan vertrekken bij de Groningers. De linkerverdediger, die ook centraal en op de rechterflank zou kunnen spelen, gaat in de bancaire sector aan de slag in Amsterdam en is om die reden recent verhuisd naar Amersfoort. IJsselmeervogels kwam zodoende voor hem op het juiste moment.

De technische commissie over de komst van Jorrit Kunst: “Jorrit is een ervaren verdediger die op alle posities achterin uit de voeten kan. Iemand die in verdedigend opzicht betrouwbaar is en daarnaast opkomende kwaliteiten heeft. Door de blessure van Yannick Cortie zagen we ons gezien de balans van de selectie nog genoodzaakt een linkerverdediger aan de selectie toe te voegen. Met Jorrit hebben we daar nu in voorzien en we zijn dan ook blij met zijn komst naar De Westmaat.”

We feliciteren Jorrit Kunst met zijn nieuwe club en wensen hem voor komend seizoen vele sportieve successen toe!

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

1
sept
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Sportpark de Westmaat

2
nov
2 november: Culinaire Avond!

2 november: Culinaire Avond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's