Nieuws

Volgen op

Winst op De Graafschap: Media-overzicht

IJsselmeervogels won afgelopen zaterdag met 3-2 van eredivisionist De Graafschap in de voorbereiding op het seizoen 2018-19. Wat schreven de kranten?

De Gelderlander, sowieso al kritisch volger van De Graafschap, was niet mals. Met de kop ‘De Graafschap gooit naam te grabbel tegen IJsselmeervogels’ analyseert journalist Raymond Willemsen het vertoonde spel van de Superboeren: “Op de zege was niets aan te merken. IJsselmeervogels was scherper en sneller dan de Doetinchemse eredivisionist. Het was decennia geleden dat De Graafschap in een oefenwedstrijd tegen een amateurclub onderuit was gegaan.”

Ook voetbalopzaterdag prees de inzet van de Rooien: “IJsselmeervogels toonde meer wil om te winnen en streed voor iedere bal, tot frustratie van de Doetinchemmers die op een makkelijke middag hadden gehoopt.”

Op de eigen website van De Graafschap reageert trainer Henk de Jong als volgt: "IJsselmeervogels is één van de beste amateurploegen, maar wij hadden zelf scherper en geconcentreerder moeten spelen. Het had zelfs 5-2 kunnen worden, de overwinning voor IJsselmeervogels is volledig verdiend." De Jong ziet de nederlaag als goed leerpunt: “Wat dat betreft is deze wedstrijd wel een goede les voor ons; in de Eredivisie kan dit ook gebeuren. We moeten, tegen welke ploeg we ook spelen, áltijd geconcentreerd zijn."

Een aantal landelijke nieuwsmedia had aandacht voor de overwinning van De Rooien. Zo schreef VI: “De Superboeren begonnen in een op papier sterke opstelling tegen de Tweede Divisionist, maar liepen op De Westmaat uiteindelijk tegen een smadelijke nederlaag aan.” Ook FC Afkicken was aanwezig en maakte een videoreportage. Het item ‘Profs in de provincie’, waar onder meer voorzitter Frank van den Bos aan het woord komt, staat echter nog niet online.

In AD/Amersfoortse Courant gaat het artikel met name over de hevige concurrentiestrijd in de voorhoede, doelend op Van den Meiracker, Olijfveld, Zschusschen én Chiazor. AD-journalist Michel Brands sprak met onder meer Danny van den Meiracker. “Met zoveel concurrentie ben ik echt niet zeker van mijn plek. Ik moet me net als iedereen in de ploeg gewoon bewijzen.” De nieuwe spits was echter tevreden met zijn spel. “Dit was voor mij echter op zich wel een goede wedstrijd. Ik was aanwezig en ik was dreigend.”

Brands prijst in het AD bovendien de geestdrift van de Rooien. “De goed georganiseerde verdediging stond tegen de aandringende gasten in de eerste helft alleen een kans toe uit een corner (0-1). De thuisploeg was in het tweede bedrijf zelfs de gevaarlijkste van de twee.”

“Met deze zege mogen we absoluut tevreden zijn.” analyseert Van den Meiracker. De spits sluit echter af met realisme: “Je kunt wel goede resultaten in de voorbereiding halen, dan nog kun je in de eerste competitiewedstrijd gewoon onderuit gaan.”

Die analyse doet ook Kevin van Diermen, bij wiens terugkeer op De Westmaat in het artikel van journalist Peter Pos in de Gooi & Eemlander uitgebreid wordt stilgestaan. “Deze overwinning geeft ons wel een boost. Toch moet je er ook weer niet te veel waarde aan hechten. Als profvoetballer weet ik hoe vervelend dit soort wedstrijden tegen amateurs zijn. Daar zit je als speler van De Graafschap helemaal niet op te wachten. Daarom zegt dit resultaat niet zo heel veel.”, besluit de verdediger, die in de eerste helft het centrale duo vormde met Gévero Markiet.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's