Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: "Nu moeten we de draad weer oppakken"

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over De Treffers
Zaterdag is De Treffers uit Groesbeek de tegenstander. Verdonkschot weet van de tegenstander dat ze weinig goals weggeven, maar ook weinig scoren. “Sjoerd Ars is een gevaarlijke man die een keer zal gaan scoren. Maar hopelijk niet tegen ons."

Tekst gaat door onder het filmpje.

Bekende trainer
Bij De Treffers zien we een bekende langs de lijn. Anton Janssen is de hoofdtrainer van de Groesbekers. Jansen is goed voor 324 wedstrijden in de Eredivisie in de periode 1982 t/m 2001, waar hij de meeste wedstrijden voor NEC uit Nijmegen speelde, maar ook de Europacup 1 omhoog mocht houden met PSV in 1988. Hij kwam in die wedstrijd (tegen Benfica) in het veld in de rust van de verlenging en nam (en scoorde) de zesde penalty voor PSV. Doordat Hans van Breukelen de volgende stopte was PSV de beste club van Europa.

Groesbeekse derby voorlopig niet op het programma
Net als bij ons is er in Groesbeek ook een bekende derby. En net als bij ons keerde deze derby na een afwezigheid weer terug. Dit was vorig jaar het geval, nadat Achilles ’29 degradeerde uit de toenmalige Jupiler League welke nu de naam ‘ Keuken Kampioen divisie’ draagt.
De eerste van de tweestrijd werd vorig jaar november gewonnen door thuisclub Achilles ’29. Niek Versteegen en Boy van de Beek scoorden de treffers namens de zwart-witten. Een kleine twee maanden later maakten de twee (samen met aanvaller Niels Wouters) de overstap naar de aartsrivaal De Treffers en beslisten toen (op 11 maart) de derby in dienst van de rood-zwarten door samen de vijf gemaakte treffers voor hun rekening te nemen. Boy van de Beek maakte er drie. Niek Versteegen twee. Aleksandar Jankovic scoorde één van de twee tegentreffers namens Achilles. Hij speelt momenteel ook voor het team van Anton Jansen.

Eef van Riel tegen z'n oude club
Een bekende voor De Treffers is natuurlijk Vogels-middenvelder Eef van Riel. Hij speelde één seizoen in het shirt van onze gasten. Net als de eerder genoemde spelers speelde ook hij hiervoor bij aartsrivaal Achilles ’29. Dit deed hij twee seizoenen in de Jupiler League. De drie seizoenen daarvoor was hij al te bewonderen in het shirt van De Treffers.
Of Eef van Riel tegen zijn oude club zal spelen zal afhangen hoe Kevin de Visser zal herstellen van zijn blessure. De start van de competitie laat namelijk zien dat de keuze voor de plek op het middenveld voornamelijk wordt ingevuld door de van Koninklijke HFC overgekomen De Visser.
Eef van Riel is niet de enige die de overstap van De Treffers naar IJsselmeervogels maakte. In 2015 deed linksback Jim van Alst hetzelfde. Middenvelder Frits van Putten gaf voor het eerst dit voorbeeld in 2007.

Nummer twee tegen nummer elf
Kijkend naar de ranglijst van de Tweede divisie zien we De Treffers terug op de elfde positie. Na zes wedstrijden is de balans van winst, gelijkspel en verlies netjes verdeeld. Dit maakt een puntentotaal van 8. Voor afgelopen weekend was de balans nog negatief, maar zondag werd op eigen veld met 1-0 gewonnen van de oude club van Ted Verdonkschot, Koninklijke HFC.
IJsselmeervogels staat na de puntendeling in de derby der derby’s niet meer aan kop. Dit is overgedragen aan het Amsterdamse AFC. Met 14 punten is de achterstand één punt. Rijnsburgse Boys volgt met dertien punten. Jong Sparta Rotterdam zit met 12 punten ook nog in het zicht van de koploper.

Tekst gaat door onder de foto.

Vorig seizoen
Vorig seizoen liep de wedstrijd IJsselmeervogels - De Treffers niet goed af

Na vorig seizoen wat goed te maken
Vorig seizoen speelden De Vogels en De Treffers tweemaal tegen elkaar en pakte IJsselmeervogels slechts 1 punt. Op de 14e oktober werd een zwak IJsselmeervogels van de mat geveegd door een goed spelend De Treffers. Uiteindelijk werd het 1-5. Saillant detail is dat beide doelpuntenmakers van de gasten inmiddels zijn vertrokken. De drie keer scorende Cedric Badjek en de tweemaal scorende Nick de Bondt kondigden een overstap naar Spakenburg aan. Eerstgenoemde zag zijn overstap echter niet doorgaan.
In Groesbeek boog IJsselmeervogels in de persoon van Ali Akla een achterstand om in een voorsprong, maar zag het Pim Balkestein, door middel van zijn tweede treffer die middag, gelijk maken.

Scheidsrechter Rozendal
De eerste editie van dit seizoen staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. Hij wordt geassisteerd door de heren J.P. Been en J.B. van Dijk. De heer J.A. de Vries is vierde man en hanteert het wisselbord.

Ballenjongens en wedstrijdsponsoren
JO 12-1 levert deze middag de ballenjongens. Ze zullen ervoor gaan zorgen dat de snelheid in het spel blijft.

De wedstrijdsponsoren voor deze middag zijn Gifts4events en Saled.

Pupil van de week: Arne de Ruiter
De pupil van de week is deze keer Arne de Ruiter. Arne is 10 jaar oud en speelt in de JO11-2. Hij gaat naar school op de Grondtoon. Hij zit in groep 7.

De door hem ingevulde vragenlijst vind u onder zijn foto.

Arne de RuiterArne de Ruiter is zaterdag pupil van de week

Waarom en hoe lang voetbal je nu bij IJsselmeervogels?
Omdat mijn opa ook voor IJsselmeervogels is. Ik voetbal al vanaf de kleine rooie vogels bij IJsselmeervogels, dus nu al 5 jaar ofzo.

Op welke positie speel je het liefst?
Ik ben keeper.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
Toen we vorig jaar met de JO10-1 van de JO10-1 van Spakenbrug wonnen met 7-1!!

Van welke speler wil je later de plaats overnemen?
Jaimy Schaap.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Gamen (Fortnite) op de Playstation.

Wat eet je het liefst?
Pizza.

Wat vind je de beste voetballer van IJsselmeervogels?
Jaimy Schaap, maar dat is een keeper, dus dan Mike van de Laar omdat hij mooie voorzetten geeft.

Wie is je favoriete speler van De Vogels en waarom?
Jaimy Schaap, omdat hij pingels er zo uit tikt!

Wat is je favoriete club en speler buiten De Vogels om?
Ajax en Manuel Neuer omdat hij een goede keeper is.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-1.

Veel plezier bij de wedstrijd IJsselmeervogels – De Treffers. Tot zaterdag op sportpark De Westmaat! 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
feb
Officiële opening kantine

Officiële opening kantine
Kantine

1
mrt
Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.

Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.
Kantine IJsselmeervogels

15
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's