Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “Barendrecht is echt een team”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Barendrecht
Zaterdag is Barendrecht de tegenstander. Verdonkschot blikt kort terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag en de oefenwedstrijd van dinsdag, de ambities van Dylan Chiazor en natuurlijk Barendrecht, de tegenstander van aanstaande zaterdag.

Tekst gaat door onder het filmpje

Moeizaam seizoen
Barendrecht draait een erg moeizaam seizoen. Met elf punten staat het team van Albert van der Dussen op de vijftiende plaats. Deze plek betekend aan het eind van de competitie een promotie/degradatiestrijd. Iets waar de Barendrechters niet aan gewend zijn, aangezien ze de afgelopen jaren vierde en achtste (in de Tweede divisie) en vijfde, vierde, elfde, tweede, twaalfde en negende (in de Topklasse) op het hoogste niveau werden. Voor plaatsing van de Topklasse hoefde de Barendrechters ook niet op herhaling, want toen werd het kampioenschap in de Hoofdklasse A behaald.

Kampioen in 2010
Met het kampioenschap in het laatste jaar met de Hoofdklasse als het amateurplafond kwam Barendrecht naast Excelsior ’31 IJsselmeervogels tegen. De eerste wedstrijd in deze editie was op sportpark De Bongerd in Barendrecht. Er werd niet gescoord en beide clubs konden een punt bijschrijven. Doordat De Vogels de volgende wedstrijd met 2-1 van Excelsior wonnen moesten de Barendrechters en de club uit Rijssen in de achtervolging. In Rijssen bleven beide clubs steken op een 1-1 gelijkspel en zagen IJsselmeervogels de titel zo goed als pakken doordat op De Westmaat met maar liefst 4-0 werd gewonnen van Barendrecht. Met een 0-1 overwinning in Rijssen kon de kampioensvlag definitief in top. De 3-1 overwinning van Barendrecht op Excelsior ’31 was slechts nog voor de statistieken. IJsselmeervogels zou een paar weken later ook de landstitel pakken door (vooral in de thuiswedstrijd) Gemert van de mat te vegen.

Barendrecht en IJsselmeervogels werden ook in 1998 kampioen
De kampioenscompetitie van 1998, de eerste titel op het hoogste niveau van Barendrecht, was spannender, maar ook deze editie ging naar De Vogels. In de laatste wedstrijd lag alles namelijk nog open. ARC was klaar, maar stond exact gelijk met IJsselmeervogels. Barendrecht had een achterstand van drie punten en had een grote overwinning nodig. Johan Fokkens bracht de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong na een vrije trap van Dick Rietkerk. ARC was op dit moment virtueel zaterdagkampioen. Omdat Barendrecht eigenlijk niets te verliezen had voetbalde het frank en vrij. IJsselmeervogels had het lastig, maar kreeg wel kansen. Edwin Hofman en Rob Hopman kregen de bal er niet in. Gelukkig voor De Vogels had Johan Fokkens zijn vizier niet nog een keer op scherp.
Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam voerde IJsselmeervogels de druk op en werd de aanval driftig gezocht. Het duurde erg lang voor de gelijkmaker viel. Steffen van der Linde kreeg de bal ongelukkig op zijn been na een corner van Dennis Bos, zag de bal het doel ingaan en het feest barstte los op De Westmaat. Enkele minuten later was het afgelopen en was IJsselmeervogels zaterdagkampioen. De landstitel ging naar De Treffers.

De laatste overwinning was al lang geleden
Dit seizoen gaat het dus een stuk lastiger voor Barendrecht. De laatste overwinning dateert alweer van 20 oktober. Uit bij Jong Vitesse werd knap met 0-1 gewonnen. De week erop kwam Rijnsburgse Boys op bezoek. Na een 0-4 achterstand kwam Barendrecht uiteindelijk een doelpunt te kort om een punt te pakken het werk 4-5.
Weer een week later werd het laatste punt tot nu toe gepakt. Thuis tegen FC Lienden werd met 1-1 gelijkgespeeld.
Hierna volgde drie dikke nederlagen. 4-0 tegen Kozakken Boys, 0-3 tegen AFC en afgelopen zaterdag was Katwijk met 4-0 te sterk. Al was 4-0 gezien het spelbeeld een wel erg grote uitslag.

Donny Navajas Sanchez
De topscorer in de selectie van Barendrecht is Donny Navajas Sanchez. De 26-jarige aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen al zes doelpunten, maar dit deed hij de laatste weken niet. Hij miste namelijk de laatste drie wedstrijden doordat hij naar Milaan moest wegens modellenwerk.

Vijf gele kaarten
IJsselmeervogels zal het zaterdag moeten doen zonder Achraf Nejmi. De middenvelder pakte zaterdag in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen GVVV zijn vijfde gele kaart en mist één wedstrijd.
Robbert Olijfveld, die als hij zaterdag speelt voor de 50e keer het shirt van IJsselmeervogels aantrekt in officiële duels, staat met vier gele kaarten op scherp.

Vorig seizoen op De Bongerd
De laatste ontmoeting op sportpark De Bongerd tussen Barendrecht en IJsselmeervogels was vorig seizoen de laatste wedstrijd van de competitie. Na een 2-0 ruststand kwamen De Vogels terug tot 2-1 door een benutte strafschop van Mike van de Laar. Tim Eekman had hierna de kans de marge weer na twee te brengen vanaf elf meter, maar hij faalde hierin. In blessuretijd kende scheidsrechter Teuben een treffer aan IJsselmeervogels toe. De inzet van Berry Powel had de doellijn niet gepasseerd (zo lieten beelden achteraf zien), maar het doelpunt werd toch toegekend. Hadden we deze scheidsrechter en grensrechter nou afgelopen zaterdag maar gehad…

Scheidsrechter Timmer
De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. Hij wordt geassisteerd door de mevr. C.F. Overtoom en dhr. T. Heuvelmans. De heer M.A. de Bruijn hanteert het wisselbord en is aangesteld als vierde official. In Barendrecht wordt om 14:30 uur afgetrapt. De routebeschrijving naar sportpark De Bongerd is hier te vinden.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's