Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “Evert Steen is mijn klankbord”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Koninklijke HFC
Zaterdag is Koninklijke HFC de tegenstander. Verdonkschot heeft het over Jorrit Kunst, Quincy Veenhof, Kevin de Visser, de terugkerende geblesseerden, en uiteraard over zijn oude club Koninklijke HFC.

Tekst gaat door onder het filmpje

IJsselmeervogels is weer koploper
Doordat AFC afgelopen zaterdag verloor bij GVVV met 4-2 is IJsselmeervogels koploper van de Tweede divisie. Een gelijkspel tegen Katwijk was hiervoor voldoende. Nu zal IJsselmeervogels dus weer de prooi zijn en niet meer de jager. Volgende tegenstander in de titelrace is Koninklijke HFC, die na een zeer sterke periode de weg een beetje kwijt lijkt te zijn.

Drie nederlagen op rij
Al drie wedstrijden werd er namelijk niet gewonnen. Sterker nog, in de wedstrijden tegen Excelsior Maassluis (4-0), Scheveningen (0-1) en VVSB (3-2) werd geen punt meer gepakt. Opmerkelijk gezien de reeks die de Haarlemmers hiervoor hadden. Sinds de nederlaag op De Westmaat (later meer) verloor Koninklijke HFC namelijk twaalf wedstrijden niet.
Dankzij deze goede serie was de club uit de hoofdstad van Noord-Holland serieus kandidaat om mee te doen voor de titel. Deze kansen lijken nu wat vervlogen te zijn, al kan er in de altijd interessante slotfase van de competitie natuurlijk veel gebeuren. De achterstand op koploper IJsselmeervogels bedraagt op dit moment tien punten. Met een eventuele overwinning zaterdag en een overwinning in het inhaalduel met De Treffers zou het gat zomaar kunnen slinken naar vier punten, maar dat moeten de Haarlemmers eerst maar even doen natuurlijk…

Thuis werd het 1-0
Zoals vermeld wonnen De Vogels het thuisduel tegen Koninklijke HFC. Maikel de Harder maakte de enige treffer in een niet al te sprankelend duel. Vuurwerk was er wel in de slotfase toen doelman Tom Boks van HFC de doorgebroken Soufyan Moro neerhaalde en rood kreeg. Omdat de bezoekers al driemaal gewisseld hadden moest aanvoerder Peet van der Slot op doel. Omdat het al diep in blessuretijd was kreeg hij geen werk als keeper en bleef de uitslag 1-0.

Topscorers bij HFC
Topscorer bij de Haarlemmers is Khalid Tadmine. De aanvaller trof deze jaargang al tienmaal doel. Hij wordt op de voet gevolgd door verdediger Wessel Boer. Zijn teller staat op negen treffers. Aanvoerder Peet van der Slot scoorde ook al vijf treffers.

Live op FOX Sports
Voor de derde maal op rij wordt een wedstrijd van IJsselmeervogels live uitgezonden op FOX Sports 1. Het is voor De Vogels de achtste live registratie op de betaalzender van het huidige seizoen. Om deze reden wordt de wedstrijd niet om 14:30 uur, maar een uurtje later, om 15:30 uur afgewerkt.

Scheidsrechter De Winter
De wedstrijd Koninklijke HFC – IJsselmeervogels staat onder leiding van scheidsrechter Frank de Winter uit Blaricum. Hij wordt hierbij geassisteerd door de heren J.M. de Smalen en N. Kromme. De heer M.M.G.A. Pijnenburg zal dienst doen als vierde official en het wisselbord hanteren.

De route naar Haarlem
Voor de fans die niet met de bus mee gaan volgt hier de routebeschrijving naar het complex van Koninklijke HFC.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's