Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “We kunnen onze borst natmaken”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Jong Vitesse
Zaterdag is Jong Vitesse de tegenstander. Deze keer horen we niet alleen Ted Verdonkschot, maar ook hoofd TC André van Diermen. Ze hebben het over de perikelen van vorige week en uiteraard over de komende tegenstander.

Tekst gaat door onder het filmpje

Hoofdprijs naar AFC
De hoofdprijs is vergeven. AFC werd afgelopen zondag kampioen van de Tweede divisie. Nogmaals gefeliciteerd. Wat rest zijn twee troostprijzen. De eerste periodetitel was van AFC, maar gaat nu naar de hoogstgeplaatste club aan het eind van de competitie zonder periodetitel. Omdat AFC ook in de race is voor de derde periodetitel kan ook deze over de ranglijst verdeeld worden. Omdat Excelsior Maassluis, na zaterdag tweede op doelsaldo, ook al een periodetitel heeft zijn op dit moment IJsselmeervogels en Katwijk de gelukkigen. De top-4 kan, zoals het er nu voor staat, een ronde KNVB beker overslaan. Dit kan een flinke financiële injectie geven.

Bovenin meedraaien
Om zeker te zijn van een periodetitel zal bovenin meegedraaid moeten worden. Dit zal gezien de vorm van de laatste weken nog een flinke klus worden. Driemaal achtereen werd namelijk verloren dus zal de knop om moeten. Jong Vitesse, wat aangegeven heeft de voetbalpiramide te willen verlaten is de eerste van drie tegenstanders waar gewonnen moet worden.

Jong Vitesse is wisselend
De beloften van Vitesse wisselen overwinningen af met nederlagen. Eigenlijk is er geen pijl op te trekken van het team van ex-prof Joseph Oosting. Zo werd afgelopen zaterdag met 4-1 gewonnen van Rijnsburgse Boys, verloren ze van AFC (3-2) en De Treffers (3-0). Werd knap met 4-1 gewonnen van HHC Hardenberg, maar hiervoor weer met 1-0 verloren van Scheveningen.

Mogelijke degradatie
Mocht er toch nog besloten worden om toch door te gaan in de voetbalpiramide moet Jong Vitesse vrezen voor de beloften van Sparta Rotterdam en Jong Volendam. Eerstgenoemde volgt op drie punten. Mochten de Rotterdammers over de Arnhemmers heen gaan is er op dit moment niets aan de hand. Jong Almere City is al gedegradeerd omdat er maximaal twee beloftenteams in de Tweede divisie in het volgend seizoen mogen zitten. Mocht Jong Volendam kampioen worden in de Derde divisie zondag promoveren en Volendammers en degradeert ook het tweede beloftenteam. Jong Volendam staat met drie wedstrijden te spelen één punt achter koploper T.E.C.

Scheidsrechter Dieperink
Of De Vogels de draad weer op weten te pakken zullen we zaterdag vanaf 15:00 uur zien. Dan laat scheidsrechter Rob Dieperink aftrappen. Hij zal worden geassisteerd door de herenS.N.V. Nanninga en M.J.A. Osseweijer. De heer A.G.J. van Loenen is aangesteld als vierde official.

Wedstrijdsponsor
De wedstrijdsponsor is zaterdag Sligro.

Wedstrijdballen en sponsor
De wedstrijdballen worden gesponsord door JPC Zonwering. De jongens die ervoor zorgen dat de ballen weer snel in het spel zijn zijn de jongens van JO 13-1 / 2007.

Pupil van de week; Manù Schuit
Pupil van de week is Manù Schuit. Ze is 11 jaar en gaat doordeweeks naar de Groen van Prinstererschool en zit daar in groep 8.

De ingevulde vragenlijst van is te lezen onder haar foto.

Manu SchuitPupil van de week; Manù Schuit

Waarom en hoe lang voetbal je nu bij De Vogels?
Ik ben begonnen in M011-1 toen ik 9 jaar was. Voetballen leek mij erg leuk en het was ook zo!

Op welke positie speel je het liefst?
Het liefste voetbal ik op “5” (linksback).

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
Tegen Spakenburg M011-1.Toen wonnen we met 15-1.

Van welke speler wil je later de plek overnemen?
Van niemand, want er is bij dit eerste geen plek voor meiden, maar in Dames 1 voetballen lijkt mij wel leuk (Op de linksback positie).

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Buiten spelen en met vriendinnen afspreken.

Wat eet je het liefst?
Poffertjes.

Wie vind je de beste voetballer van De Vogels?
Eef van Riel, omdat hij een goed overzicht en een goede techniek heeft.

Wie is je favoriete speler en waarom?
Danny van den Meiracker. Hij scoort vaak en hij is altijd gevaarlijk voor de goal.

Wat is je favoriete club en speler buiten De Vogels om?
Vitesse. En dan vooral Brian Linssen.

Wat wordt de uitslag vandaag?
2-1.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's