Nieuws

Volgen op

JO19-1 naar halve finale voor promotie

Afgelopen zaterdag speelde IJsselmeervogels JO19-1 onder leiding van Wouter Zewuster een uitwedstrijd in Oldenzaal die winnend werd afgesloten. Hierdoor mag IJsselmeervogels JO19-1 het zaterdag in de halve finale voor promotie naar de Tweede divisie opnemen tegen Argon JO19-1. Dit duel vangt aan om 14.30 uur.

Tegenstander was afgelopen zaterdag Quick '20. Quick ’20 is één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland. Waar zij kunnen beschikken over acht JO19-teams, moeten we het bij IJsselmeervogels doen met slechts twee JO19-teams. Door een groot internationaal toernooi moest deze wedstrijd helaas wel op een bijveld gespeeld worden.

In de eerste helft was IJsselmeervogels duidelijk de betere ploeg, alleen creërde het te weinig echte kansen. We moesten het doen met afstandsschoten van Cem en Jordy. In het laatste kwartier kwamen wel de grotere kansen, maar de keeper stond zijn mannetje en hield Sergio, Cem en uitblinker Stefan met goede reddingen van het scoren af.

In de tweede helft bood Quick '20 meer tegenstand en de wedstrijd ging wat meer heen en weer. Na een foutje achterin kreeg de spits van Quick '20 een grote kans, maar Julian kreeg er nog net een handje tegenaan. Ook de tweede helft was IJsselmeervogels wel de betere ploeg, maar bleef de keeper een sta-in-de-weg. Hij hield Cem, Vincent en Sergio van scoren af. Mark kopte in de tweede helft ook nog eens snoeihard onderkant van de lat, waardoor de brilstand lang op het scorebord bleef. In de 80e minuut werd de ban eindelijk gebroken: Sergio maakte zoals vaker dit seizoen een belangrijke treffer en schoot IJsselmeervogels op voorsprong.

In de laatste tien minuten verzuimde de O19-1 om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Door deze enkelvoudige wedstrijd, vroeger werden wedstrijden om promotie en degradatie in een thuis- en uitvariant gespeeld, kwalificeerde IJsselmeervogels JO19-1 zich voor de halve finale.

Komende zaterdag speelt JO19-1 de halve finale tegen het Mijdrechtse Argon JO19-1. Deze ploeg speelde dit seizoen in de Tweede divisie en rolde afgelopen zaterdag 'd Olde Veste met 7-0 op. De rooie JO19-1 is dus gewaarschuwd. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden, dan plaats het vlaggenschip van de jeugdopleiding zich, net als vorig seizoen, voor de finale om promotie naar de Tweede divisie. De wedstrijd in Mijdrecht start om 14.30 uur.

 
 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

1
sept
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Sportpark de Westmaat

2
nov
2 november: Culinaire Avond!

2 november: Culinaire Avond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's