Nieuws

Volgen op

JO19-1 plaatst zich voor finale nacompetitie

eAfgelopen zaterdag heeft de O19-1 de halve finale gewonnen van s.v. Argon uit Mijdrecht.

Na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan onze oud-voorzitter Karel Huijgen, werd er afgetrapt op het zeer warme kunstgras. Argon speelde dit seizoen in de 2e divisie en was met maar liefst 27 punten toch op een nacompetitieplaats geëindigd. Met de wetenschap dat ze meer dan 20 punten thuis hadden gepakt, was deze tegenstander zeker pittig te noemen.

In de eerste helft was Argon duidelijk de betere partij, en IJsselmeervogels toonde wat te veel ontzag voor Argon. Argon miste een paar kansen, waarvan keeper Jan er 2 uitstekend pakte, maar ook Sergio was een keer dicht bij de openingstreffer. Na ruim een half uur komt Argon terecht op 1-0 door de snelle en gevaarlijk rechtsbuiten. Na de treffer is er nog meer schade, want Geert moest er af. Zijn vervanger Timo deed dat uitstekend. De rust wordt gehaald met deze 1-0 tussenstand.

jo19 2

In de 2e helft komt Jason erin voor Sam en Jason weet de balans op het middenveld in het voordeel van IJsselmeervogels te laten kantelen. De Vogels moeten steeds aanvallender gaan spelen en Argon komt nauwelijks van de eigen helft af. Maar grote kansen voor Sergio en Vincent gaan er niet in. In de blessuretijd gaat Jan mee naar voren bij een corner en die wordt weggewerkt. De counter wordt door Rick uit de doelmond gegleden en we leven nog. Dan de 94e minuut, een vrije bal wordt voor de goal geslingerd en Sergio gaat het duel aan met de keeper en hij wint. De bal gaat tergend langzaam het doel in. Het is dat er een neutraal arbitraal trio was, want de assistent wees resoluut met de vlag naar de middenlijn, en dat signaal werd door de uitstekende scheidsrechter overgenomen. Verlenging.

jo19 4

Argon had al 5x gewisseld en IJsselmeervogels had al 4x gewisseld, om de zeer zware omstandigheden nog eens aan te geven. Als aanvoerder Mark er dan ook af moet met kramp, dan zegt dat wel genoeg. En dan de 115e minuut, IJsselmeervogels is nog steeds beter, maar niet super gevaarlijk. Een snelle overname over rechts en Vincent geeft een schitterende voorzet die Diederik werkelijk snoeihard binnen kopte 1-2! De laatste minuten worden professioneel uit gevoetbald. Cem kan nog een keer vanaf de middenlijn op een leeg doel afsprinten, maar alle kracht is al uit zijn lichaam. Zijn uiteindelijke inzet wordt door een speler van Argon nog net voor de lijn gekeerd.

jo19 3

En zo eindigt de halve finale na 120 minuten en een Alfred Hitchcock scenario in een overwinning voor ons vlaggenschip!!!
Komende zaterdag speelt de JO19-1 de finale tegen Volendam dat de O19-2 van AFC tot degraderen dwong. Volendam en IJsselmeervogels kennen elkaar, want ze zaten bij elkaar in de competitie.

De finale wordt gespeeld bij RKAV Volendam op het Sportpark Volendam aan de Julianaweg 3A in Volendam en begint om 14:30!. Kom het vlaggenschip van onze jeugdopleiding aanmoedigen!

Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Bekijk alle foto's hier in het fotoalbum!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

1
sept
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Sportpark de Westmaat

2
nov
2 november: Culinaire Avond!

2 november: Culinaire Avond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's