Nieuws

Volgen op

Nederlands Transplantatie Voetbalteam

Zaterdag 30 maart om 12.00 uur voetbalt een Mix-team van IJsselmeervogels tegen het Nederlands Transplantatie Voetbalteam. De bijzonder wedstrijd wordt gespeeld op De Westmaat. Het Nederlands Transplantatie Voetbalteam bestaat uit spelers en speelsters die allemaal een orgaantransplantatie hebben gehad. Sommige spelers van dit team hebben zelfs meerdere transplantaties gehad!

Bij een orgaantransplantatie moet je denken aan de volgende organen; nier, hart, longen, lever, gedeelte van de alvleesklier en ook stamceltransplantatie behoort tot deze groep. Het Nederlands Transplantatie Voetbalteam is dus een heel bijzonder team, want zonder de orgaandonoren zou dit team gewoonweg niet bestaan.

Dit team heeft als doel om overal waar zij voetballen aandacht te vragen voor orgaandonatie en het onderwerp bespreekbaar te maken. “Maak een bewuste keuze” wel of geen donor.

Het Nederlands Transplantatie Voetbalteam bedankt IJsselmeervogels op voorhand voor het feit dat aankomende zaterdag IJsselmeervogels samen met Het Nederlands Transplantatie Voetbalteam aandacht zullen geven aan orgaandonatie!

Tevens de oproep: Ben je getransplanteerd en wil je voetballen bij dit inspirerende team? Stuur dan een mail naar [email protected] en wij nemen contact met je op.

Transplantatie team juiste

Tekst: Marco van Eliveld, Nederlands Transplantatie Voetbalteam en IJsselmeervogels Media

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Supportersveiling Koningsdag

Supportersveiling Koningsdag
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen