Nieuws

Volgen op

Oud-bestuurslid Jan Anbeek overleden

Het bestuur van IJsselmeervogels heeft kennisgenomen van het droevige bericht van het overlijden op 16 maart 2023 van oud-bestuurslid Jan Anbeek. Na een kort ziekbed is onze voormalig secretaris op 83-jarige leeftijd overleden.

Jan Anbeek heeft zich vele jaren als vrijwilliger ingezet voor onze vereniging. De geboren Veenendaaler leerde IJsselmeervogels kennen toen hij naar Spakenburg verhuisde en zijn zoon ging voetballen bij IJsselmeervogels. Al vrij snel werd hij benaderd om jeugdleider te worden. Een taak die Jan vele jaren met plezier vervulde. Daarnaast was hij secretaris van de jeugdcommissie en secretaris van de jubileumcommissie die de festiviteiten rondom het 50 jarig bestaan van IJsselmeervogels organiseerden. Ook was Jan voorzitter van de rommelmarktcommissie. Daarin kwamen zijn kwaliteiten als groot organisator uitstekend tot uiting.

In 1982 trad de aimabele Jan toe tot het hoofdbestuur. Deze functie heeft hij vijf jaar uitgevoerd, waarvan de laatste vier als secretaris. Toen in 1988 de Club van 100 werd opgericht, werd er gezocht naar een secretaris. Wie anders dan Jan Anbeek was hier het meest geschikt voor. Deze functie werd bijna tien jaar vervuld. Daarna deed Jan het wat rustiger aan en liet zich steeds minder zien op de club. Niettemin zal Jan herinnerd worden als iemand die blaakte van ijver en veel voor de club over had. Daarnaast was de altijd correcte Jan iemand die kon luisteren en altijd de juiste woorden kon vinden in soms verhitte discussies of gecompliceerde onderwerpen.

IJsselmeervogels verliest in Jan Anbeek een toegewijd oud-vrijwilliger, voormalig bestuurslid en aimabel mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkind en nabestaanden.

Namens het bestuur,

Tijmen de Graaf

Archivaris IJsselmeervogels

Kaars

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen