Nieuws

Volgen op

Rondje langs de velden: vier mijlpalen

De afgelopen week waren er enkele bijzondere mijlpalen te melden rondom IJsselmeervogels. Zo werden twee zaalvoetbalteams kampioen, was er een voormalige Vogel debutant in het Nederlands jeugdelftal en een voormalige Rooie die haar officiële debuut maakte bij het Talententeam van AFC Ajax.

Zaal 2 kampioen

Vorige week vrijdag kroonde IJsselmeervogels Zaal 2 zich tot kampioen in de vierde klasse en dwong daarmee bovendien promotie af naar de derde klasse. De ploeg bleef twee teams van Spakenburg voor op de ranglijst en door een 7-2 overwinning op Amersfoortse Boys 7 (7-2) kon de kampioensvlag vorige week vrijdag, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, in top. Afgelopen woensdag behield de ploeg de kampioensvorm door ook SO Soest (2-7) aan de zegekar te binden. In 18 wedstrijden werd slechts twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. De overige veertien duels werden gewonnen.

Zaal2Kampioen

Boven van links naar rechts: Frank-Wim Hopman, Michiel de Graaf, Jelle Priem, Thijs de Jong en Bram Zwaan.
Onder van links naar rechts: Gerard Zwaan, Thomas Koelewijn, Rik Broekmaat, Gert Zwaan en Dirk van de Vuurst.

Zaal 8 kampioen

Ook IJsselmeervogels zaal 8 wist op overtuigende wijze het kampioenschap binnen te halen. Met een indrukwekkend doelsaldo van +131 (!) en met maar liefst 181 doelpunten voor staat de jonge ploeg ruimschoots bovenaan in de 5e klasse. De ploeg heeft op dit moment nog één wedstrijd te spelen, aanstaande vrijdag 12 april tegen GS’76 11 in Vathorst. Wint het ook die wedstrijd dan heeft het alle 20 competitieduels weten te winnen. Daarmee kan wel gesproken worden van een zeer overtuigend kampioenschap van deze jonge ploeg.

Zaal8Kampioen

Williënne ter Beek maakt debuut bij Ajax

Het is inmiddels al enkele jaren geleden dat Williënne ter Beek uitkwam voor IJsselmeervogels. Na het tot de C-jeugd geschopt te hebben stapte de Spakenburgse over naar CTO Amsterdam. De 19-jarige aanvaller speelt op dit moment voor het talententeam van AFC Ajax en stond de afgelopen veertien maanden buitenspel vanwege een stevige kruisbandblessure. Afgelopen weekend kon zij haar herstel vieren met haar officiële debuut bij Ajax. In de halve finale van de play-offs werd afgerekend met sc Heerenveen (3-0).

 

 

Douwe Knevel debuteert in Onder-17

Douwe Knevel speelde in het seizoen 2016-17 een jaartje bij IJsselmeervogels voordat hij de overstap maakte naar PEC Zwolle. De voormalige speler van Hoogland en IJsselmeervogels maakt een goede ontwikkeling door en zit al enige tijd bij de selectie van het Nederlands elftal Onder 17. Afgelopen 2 april debuteerde Knevel in het oefenduel tussen het Nederlands jeugdelftal en die van Luxemburg.

Nog iets gemist? 

Als mediacommissie kunnen we maar moeilijk overal zijn en van alles op de hoogte zijn. Is u een mijlpaal opgevallen, bijvoorbeeld een kampioenschap, een nieuwe hoofdsponsor voor een voetbalteam of iets anders? Meld het ons via [email protected] zodat we op de hoogte zijn en er zo mogelijk ook reuring aan kunnen geven. Het zou immers zonde zijn als we de successen niet met elkaar delen.  

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's