Nieuws

Volgen op

Teus Schotsman overleden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat vrijwilliger Teus Schotsman op 87-jarige leeftijd is overleden.

De hoogbejaarde Teus heeft zich jarenlang als lid van de facilitaire commissie ingezet voor IJsselmeervogels. Bijna dag en nacht was hij als manusje van alles op het sportpark te vinden. Vegen, schoonmaken of repareren, altijd was Teus van de partij. Met zijn collega’s van de facilitaire commissie heeft hij op die manier een enorme bijdrage geleverd aan de vereniging. De uitdrukking Supervrijwilliger is hierin, zonder ook maar iemand tekort te doen, zeker van toepassing.

Toen in 2002 de verbouwde bestuurskamer annex sponsorhome werd geopend mocht Teus, die vele uren in deze verbouwing had gestoken, de openingshandeling verrichten. Van voorzitter Karel Huijgen kreeg hij symbolisch de sleutel overhandigd, waarmee de deur geopend kon worden. Teus glom van trots en voelde de waardering vanuit de club.

Nadat Teus in 2020 ernstig ziek werd was er serieuze twijfel of hij zijn geliefde werkzaamheden bij zijn zo dierbare club nog zou kunnen voortzetten. Vanuit vele geledingen binnen de club was er de vurige hoop dat hij hier bovenop zou komen. Die hoop kwam deels uit. Teus herstelde en liet zich weer zien op de club. Met lichte werkzaamheden zette hij zich weer in voor de vereniging. Maar ook als trouwe supporter van de hoofdmacht volgde hij de club op de voet.

IJsselmeervogels verliest in Teus Schotsman een toegewijd vrijwilliger en aimabel mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen, familie en nabestaanden. Moge zij allen de troost en kracht vinden om dit verdriet te dragen.

Namens het bestuur

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

Er is mogelijkheid om afscheid van Teus te nemen en de familie te condoleren op maandag 6 februari van 19:00 tot 20:00 uur op sportpark De Westmaat, Westdijk 14, te Spakenburg.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

14
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
De Westmaat

15
dec
Kerstborrel Vrijwilligers

Kerstborrel Vrijwilligers
Clubhuis

27
dec
Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi

Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi
Clubhuis

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine

Alle evenementen