Nieuws

Volgen op

G-team buigt twee keer achterstand om tegen FC van Hanegem

Het G-team van IJsselmeervogels heeft afgelopen woensdag avond een indrukwekkende prestatie geleverd door tot twee keer toe een achterstand weg te werken tegen het team van FC van Hanegem. Het was een wedstrijd vol spanning, inzet en doorzettingsvermogen, die niet alleen het team maar ook de toeschouwers veel plezier bracht. De einduitslag was tenslotte 4-4.

Onder het betoverende geluid van de Champions League-hymne, trad het voltallige G-team van IJsselmeervogels, bijgestaan door jeugdspelers, het veld op voor wat een onvergetelijke wedstrijd zou worden. De motivatie van het team werd in de kleedkamer aangewakkerd door assistent-coach Nick, terwijl speaker Pierre van der Gijp de spelers met groot enthousiasme aankondigde. De wedstrijd, onder de bezielende leiding van Willem van Hanegem, die keer op keer zijn medewerking verleent aan deze bijzondere gebeurtenis, zou de boeken ingaan als een waar spektakel.

Gteam van Hanegem groepsfoto

De wedstrijd begon veelbelovend voor het G-team van IJsselmeervogels, met veel energie op het veld. Echter, FC van Hanegem kwam al snel op voorsprong met snelle aanvallen die resulteerde in een tweetal doelpunten. Maar het IJsselmeervogels G-team liet zich niet ontmoedigen en bleef vechten voor elke kans. Het was niet lang nadat FC van Hanegem op voorsprong kwam dat het G-team van IJsselmeervogels hun veerkracht toonde. Met teamwork wisten ze 2 doelpunten te maken dat de stand weer gelijk trok. Dit was een keerpunt in de wedstrijd, omdat het de spelers van IJsselmeervogels nieuwe energie gaf en het geloof dat ze de wedstrijd konden winnen.

Helaas slaagde FC van Hanegem er opnieuw in om de voorsprong te nemen, maar het G-team van IJsselmeervogels weigerde op te geven. Met een enorme inspanning en steun van hun fans op de tribunes, slaagden ze er opnieuw in om de achterstand weg te werken en nog eens twee doelpunten te scoren. Dit bracht de stand uiteindelijk op 4-4 waarna scheidsrechter Willem van Hanegem de wedstrijd affloot.

Een opvallend moment in deze wedstrijd was dat tweedoelpunten werden gescoord door twee vrouwelijke spelers van het team namelijk Anne Kok en aanvoerster Julia Ruizendaal. Julia maakte indruk met een prachtige penalty. Hoewel haar eerste poging naast het doel ging mocht ze het nog een keer over doen omdat de keeper te vroeg bewoog. Met precisie en kracht schoot ze de bal hoog in het net, wat tot een oorverdovend gejuich leidde. Positief deze avond was verder de aanwezigheid van de vele G-jeugdspelers, die laat zien dat er veel toekomst zit in het voortbestaan van het G-voetbal bij IJsselmeervogels.

De betrokkenheid van Willem van Hanegem als scheidsrechter voegde een extra dimensie toe aan de wedstrijd en toonde de warme band tussen de twee teams. Willem van Hanegem heeft wellicht nog een grote verrassing in petto voor het G-team maar daar zal later in het seizoen meer duidelijkheid over komen.

Al met al was deze wedstrijd weer een onvergetelijk moment in de geschiedenis van het G-team van IJsselmeervogels.

Gefeliciteerd, G-team, jullie hebben ons trots gemaakt! We kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd.

Gteam met van Hanegem

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen