Nieuws

G-team IJsselmeervogels wint met 2-9 van NSC

Na een eerdere thuisoverwinning van 11-3 tegen de dames van IJsselmeervogels stond er woensdagavond een uitwedstrijd op het programma tegen het G-team van NSC uit Nijkerk.

Het werd op sportpark “de Burcht” , onder een grote publieke belangstelling, een prachtige wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een overtuigende overwinning van 2-9.

De wedstrijd begon vooraf met het vieren van de 53e verjaardag van de captain van het G-team, de bekende Leen van Veenendaal. Deze aanvoerder is al jarenlang de man die het G-team bij elkaar houdt en waar nodig de spelers in en buiten het veld motiveert.

G team NSC 1Captain Leen van Veenendaal vierde 53e verjaardag

In de 1e helft was er een waar bombardement van schoten op het doel van NSC.  De meeste schoten werden echter onschadelijk gemaakt door de keeper van NSC met de naam Johan van Dronkelaar.

Deze opvallende verschijning van bijna 2 meter, was een bekende van de IJsselmeervogels spits Joop van Dijk. Joop wist voor de wedstrijd te vertellen dat deze keeper laag bij de grond weinig tot niets zag.

Dit bleek dus niet het geval want van Dronkelaar ranselde bijna elke bal, op gehoor en gevoel, uit zijn doel. Toch werd de 1e helft al een behoorlijk verschil gemaakt en bleek het rooie G-team een maatje te groot voor de Nijkerkers.

In de rust nam G-team manager Jaan de Graaf even de tijd om in gesprek te gaan met de keeper van Dronkelaar van NSC met de vraag of hij wellicht naar IJsselmeervogels wilde overstappen.

Jaan gaf hem daarbij eerst een chocolade paaseitje, die zo zacht was dat de handen van Van Dronkelaar binnen no-time onder de chocola zaten. De keeper was zo van slag dat hij besloot om de 2e helft als speler door te gaan.

In de 2e helft maakte IJsselmeervogels nog de nodige goals om te uiteindelijk te eindigen met een ruime overwinning.

G team NSC 3
Veel publiek langs de lijn op “de Burcht”

Man of the match deze avond was deze keer middenvelder Peter Salters die vanwege de kou de hele wedstrijd zijn jas aanhield en 1 keer betrokken was bij een goed lopende aanval waarbij

de tegenstander de bal tegen zijn hoofd schoot. Heel veel meer hoeft een middenvelder niet te doen.

Al met al weer een leuke wedstrijd waar het plezier van afspatte.  Het G-team blijft de komende maanden lekker doortrainen en er staan nog een paar leuke wedstrijden op het programma.