Nieuws

Volgen op

G-Team on Portugal tour; dag 1

Donderdag 3 november - Reisdag - Het was alweer 1,5 jaar geleden dat het G team voor het laatst een toernooi speelde in Portugal. Het toernooi in Albufeira werd altijd gehouden in Maart maar door omstandigheden kon het in die maand niet worden georganiseerd en werd het verschoven naar de maand November.

Donderdagmiddag om 12.30 uur stond de bus klaar voor vertrek om een gezelschap van 22 personen naar Schiphol te brengen. Ruim op tijd was iedereen ingecheckt. Enige smetje was dat G-Team sterspeler Joop van Dijk zijn tas niet had afgegeven op de band. Laat daar nou net de halve winkel van de Etos in zitten; after shave, deodorant, tandpasta en shampoo alles moest de vuilnisbak in van de security. Met de woorden “in Portugal zal ook wel een drogisterij zijn” was de kwaadheid bij Joop nog niet bekoeld. Mopperend zat hij aan de heerlijke cappuccino die was aangeboden door een sponsor.

G Team Portugal 1

Het Transavia vliegtuig vertrok precies op tijd en liep zelfs 15 minuten in op schema. Na nog een ritje van 40 minuten met de bus arriveerde het rooie gezelschap om 19.30 uur in het bekende hotel Paraiso. In de avond uren werd er nog snel even een heerlijke kip pirri gegeten waarna een ieder op tijd de bedden opzocht.

Bij Jan Hendrik van Twillert die op de slaapkamer van Jaan en Ted slaapt brak er nog wel even lichte paniek uit toen bleek dat hij zijn tandenborstel was vergeten. Met de geruststellende woorden dat hij de volgende dag de mooiste tandenborstel van Albufeira kon uitzoeken en een grote slok Listerine werd dat probleem ook weer snel opgelost.

Vrijdag 2 november Trainingsdag

De veel gestelde vraag of de zon wel zou schijnen in November werd al vroeg in de morgen beantwoord. Een stralende zon met een heerlijke temperatuur van 22 graden ....wat wil een mens nog meer.

Na een flink ontbijt werd daarom snel koers gezet naar het prachtige zandstrand van Albufeira voor een korte maar pittige training. Tijdens de afsluitende partij ging het er fel aan toe en moest de VAR 2 keer uitsluitsel geven voor een gele kaart en een wel of niet terechte goal. De training werd afgesloten met een wave richting het totaal verbijsterde publiek op het terras. Who is this team? Incredible!
Het G-Team van de Vogels had het eerste visite kaartje afgegeven.

G Team Portugal 2

Later op de dag zou de Portugese organisatie om 15.30 uur een instructie geven aan de coaches waarna er om 17.30 uur een heuse persconferentie zou plaatsvinden met als afsluiting een gezamenlijk diner. Helaas Portugal is geen Nederland als het om afspraken maken gaat. Op het allerlaatste moment werd de equipe van de Vogels afgebeld en werd het hele programma ingekort tot alleen een instructie op het late tijdstip van 21.30 uur.

Improviseren is voor het G-Team nooit een probleem en al snel was de hele groep onderweg naar een restaurant in de binnenstad. Tijdens de wandeling zag Jaan een hekje over het hoofd wat hem bijna een driedubbele beenbreuk en nekkraag opleverde. Als in zijn gouden jaren ving hij zijn val half struikelend op en kon hij zich op het laatste moment nog net op de been houden.

Na de inmiddels traditionele onderhandelingen met de restaurant houder (1e ronde consumpties van de zaak) genoot iedereen weer van een heerlijke maaltijd inclusief een gesponsorde sorbet.

G Team Portugal 3

Terug in het hotel volgde nog de korte instructie waaruit bleek dat er dit jaar niet meer gespeeld zou worden in het oude vertrouwde Municipal stadion maar in een gloednieuw stadion enkele kilometers verder in de stad. Nadat de organisatie op een nette manier werd duidelijk gemaakt dat IJsselmeervogels zich niet laat piepelen en ze te maken hebben met een top 2e divisionist uit Nederland en als zodanig ook behandeld wil worden was de kou uit de lucht. Al de koude oorlogsvoering van de Portugezen ten spijt het zal de selectie van het G-Team niet van de wijs brengen.

De avond werd afgesloten in de hotelbar waar de groep nog een heel gezellige avond had en de zeer muzikale Vincent Roos de carnavalskraker “de poes van tante Loes .....die heeft een kater” nog maar eens inzette.

Vandaag, zaterdag 3 november gaat het toernooi weer van start. Het verslag volgt snel.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Online - Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen