Nieuws

Volgen op

G-Team on Portugal tour; dag 3

Matchday

9 uur vertrekken naar het stadion betekende voor het G-Team om 8 uur opstaan en ontbijten. Samen met de ploeg van CJVV stapte de complete G-Team selectie van de Vogels in de spelersbus. De ploeg was gefocust. Met name Henk Anthon,die gezien zijn leeftijd besefte dat dit toernooi wel eens zijn laatste kans op internationaal succes kon zijn, was gespannen. Calvin de Graaf, de Benjamin van het gezelschap, had net als zijn grote voorbeeld Ronaldo, zijn oortjes in om zich zo compleet af te sluiten van de buitenwereld. Nee, deze ploeg was klaar om te stunten.

G Team Portugal 4

De opening van het toernooi was weer groots. Met een gezamenlijke opkomst van alle teams en toespraken die zo lang duurde dat Fidel Castro er jaloers op zou worden werd er een start gemaakt van een geweldige dag. De eerste wedstrijd werd gelijk een heroïsch gevecht die na een 0-1 achterstand op zijn IJsselmeervogels op het laatste moment werd omgebogen naar een 2-1 overwinning.
De eerste driepunter op zak. De vogels lagen op koers. Na nog een gelijkspel en een verliespartij werd de poule afgesloten met een verdienstelijke 2e plek, goed voor een halve finale plaats.

G Team Portugal 5

De tegenstander in deze halve finale, Gaia uit Lissabon, was helaas niet 1 maar 9 maten te groot. De trainers van het G-Team stonden op het punt om André van Diermen te bellen om een aantal spelers per direct vast te leggen.

Wat resteerde was een wedstrijd om de 3e en 4e plek. Deze wedstrijd werd nipt verloren waardoor net naast het brons werd gegrepen.
Al met al een prima prima eind resultaat.

G Team Portugal 6

Moe maar voldaan werd het terras van het stadion opgezocht in afwachting van de prijsuitreiking. Om de tijd te doden werd het tv spel “wie ben ik “ gespeeld. Dit spel kreeg een extra dimensie toen het komisch talent Vincent Roos aan de beurt was. Vincent stelde namelijk om de 2 beurten de terugkerende vraag ....”is het een zanger”?
Na 37 minuten en 23 seconden en heel veel lachsalvo’s kwam Vincent er met de afsluitende vraag ... “ is het een zanger” achter wie hij was: Jaan!

De prijsuitreiking was een grote IJsselmeervogels promotie. Onder het gezang van alle clubliederen die de Vogels rijk zijn werden de medailles door de burgemeester van Albufeira uitgereikt. Die burgemeester was eerder die dag al in beeld gekomen. Wat was het geval... Jan van Twillert (de vader van Jan Hendrik en bekend van Rederij de Zuidwal ) was ook in Portugal. Jaan had de burgemeester van Albufeira wijs gemaakt dat Jan de opvolger was van Melis van de Groep waarna Jan direct een borrel kreeg aangeboden van zijn Portugese collega.
Een vriendschap voor het leven was geboren.

G Team Portugal 7

Later in de avond was er nog een gezellig diner in het hotel aangeboden door de organisatie. De huiszanger van het hotel kreeg de voetjes weer van de vloer en zo kwam er eind aan weer een enerverende dag.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen