Nieuws

Volgen op

Historische prestatie van G-team in Middelburg

,,De naam IJsselmeervogels wordt in Zeeland met respect uitgesproken"
Afgelopen vrijdagmorgen rond 10.00 uur was het een drukte van belang op sportpark de Westmaat. Het G-team stond op het punt om te vertrekken voor een een korte weekend trip naar Zeeland waarbij de spelers werden uitgezwaaid door de ouders. In twee IJsselmeervogels busjes werd de reis aangevangen met als eindpunt hotel Picard in Vlissingen. Na een tussenstop bij Mc Donalds in Roosendaal kwam het gezelschap rond 13.00 uur aan op de plaats van bestemming.

Nadat de koffers en voetbaltassen waren gestald werd er eerst aangevangen met een wandeling langs het prachtige strand van Vlissingen. Helaas begon het licht te regenen en werd een schuilplaats gevonden in een gezellige strandtent, waar de groep genoot van een broodje kroket met consumptie. Terug in het hotel werden de kamers betrokken. Vooraf zorgde de kamerindeling nog voor flink wat hoofdbrekens maar na lang beraad was iedereen gelukkig tevreden.

Aan het einde van de middag trok het gezelschap naar de binnenstad van Vlissingen en bracht het een bezoek aan de Game Factory. Dit speelparadijs van 1200 m2 stond vol met alle mogelijke computerspellen waar het G-team optimaal van genoot.

image3

In de avonduren was er nog een geweldig diner in een gezellig restaurant. Het keuze menu bestond uit Saté, Stoofvlees of Fish and Chips (of zoals Jan Hendrik zou zeggen Hip & Hips).

Terug in de lobby van het hotel kon de hele groep onder het genot van een drankje naar de wedstrijd Duitsland -Schotland kijken op een mega tv. De obers van het hotel spraken Duits en Engels en dat leidde tot de nodige hilariteit toen Jaan de Graaf aan de ober vroeg “haben sie auch bitterballen”. Helaas bleek dat de keuken was gesloten. Later op de avond vroeg Jaan in zijn beste Engels ook nog om een “Glass of red wine, but wel a good one”. Dat glas wijn kwam er maar of het ook een good one was werd niet helemaal duidelijk.

image0

Na deze gezellig avond werd het tijd om de kamers op te zoeken waarbij vermeld kan worden dat de nodige spelers van het G-team kampioen zijn in luidkeels snurken. Dat de begeleiding daar wat moeite mee had bleek de volgende dag aan het ontbijt waar niet iedereen een uitgeslapen indruk maakte. Het ontlokte begeleider Rut Bos tot de uitspraak dat zijn slaapkamer de afgelopen nacht soms wel leek op een houtzagerij.

image4

Het hoogtepunt van het weekend moest toen nog komen. Het G-team was door voetbalvereniging Zeelandia uit Middelburg uitgenodigd om vier wedstrijden te spelen van 15 minuten. Nadat beide teams gezamenlijk het veld waren opgekomen en zich hadden voorgesteld aan het publiek kon er worden afgetrapt. Het voert te ver om een verslag te doen van alle vier de partijen maar samengevat kwam het er op neer dat het G-team van IJsselmeervogels een maatje te groot was voor de tegenstander. Maar liefst drie van de vier wedstrijden werden gewonnen en de laatste werd gelijk gespeeld. Een historische prestatie in de geschiedenis van het IJsselmeervogels G-voetbal was hiermee een feit. Het was opvallend dat er na iedere wedstrijd een kringgesprek was met veel motivatie speeches en ook wel emoties.

image2

Het G-team bleek deze zaterdag een onneembare veste. Dit was IJsselmeervogels promotie ten voeten uit en de naam van onze mooie club zal in Zeeland niet snel meer vergeten worden.

Het seizoen van het G-team is hiermee optimaal afgesloten en de groep is weer dichter naar elkaar toe gegroeid. Waar dat in het nieuwe seizoen toe zal leiden gaan we zien als de 1e training op het programma staat.

image1

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
aug
Futsal Pre-seasons Cup #1

Futsal Pre-seasons Cup #1
Sporthal De Toekomst

27
aug
Futsal Pre-seasons Cup #2

Futsal Pre-seasons Cup #2
Sporthal De Toekomst

28
aug
Futsal Pre-seasons Cup #3

Futsal Pre-seasons Cup #3
Sporthal De Toekomst

29
aug
Futsal Pre-seasons Cup #4

Futsal Pre-seasons Cup #4
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen