Nieuws

Volgen op

Jeugd G-Team speelt een maandelijkse competitie

Al jaren hebben ze een plekje in onze vereniging en in ons ons hart; het jeugd G-team. Anders dan het volwassen team speelt de jeugd wel een competitie en daar wordt elke maand reikhalzend naar uit gekeken!

Afgelopen zaterdag was het weer zover en stond er een competitiemiddag op het programma. Een thuisspeeldag en wel bij hun eigen club IJsselmeervogels. Door de coronamaatregelen was er geen publiek aanwezig, maar daar laat dit enthousiaste team zich niet door stoppen, gevoetbald wordt er. Naast IJsselmeervogels waren ook NVC Naarden, Omnisport Benschop, Amersfoort United en FC Almere aanwezig voor een potje voetbal. Deze competitie wordt samengesteld door de KNVB en loopt van september tot april met als hoogtepunt het afsluitende toernooi bij HFC. Diegene die dat toernooi wint is kampioen van de competitie. IJsselmeervogels wist dit in 2016 en 2019 te behalen. Kortom het jeugd G-team van IJsselmeervogels is nog steeds de regerend kampioen aangezien er in 2020/21 geen eindtoernooi was vanwege corona. Een team wat dus niet onderschat moet worden!

De training en begeleiding van het team ligt in handen van Buddy Kuyp en Henk Alblas, maar de grote motor van het geheel is Arina de Graaf. Zij heeft het initiatief tot oprichting en start genomen samen met haar zus Gerda en vriendin Marieke in 2010. Helaas is het door ziekte voor Arina op dit moment alleen mogelijk om nog op de achtergrond actief te zijn maar de hoop is er dat dit in de toekomst ook weer op de voorgrond mag zijn. De mannen langst en de spelers binnen de lijnen missen haar, ze is de fundering van het team.

Gelukkig hebben Buddy en Henk inmiddels ook hun sporen verdiend binnen dit team en zullen zij zich zaterdag wederom inzetten voor het team wat inmiddels uit 19 enthousiaste spelers bestaat. Hoe anders was dit in het begin... Als vader van Dylan, zoon met pdd nos, zag Buddy (zelf selectievoetbal gespeeld bij HVC) op de school van zijn zoon de folder liggen van IJsselmeervogels jeugd G-team. Enthousiast als Buddy is nam hij deze mee en enthousiasmeerde zijn zoon. Na een telefoontje met Arina bleek dat hij meer dan welkom was!

De ervaring die Buddy zelf als speler had naast de ervaring om om te gaan met spelers die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben zorgde ervoor dat hij al snel werd toegevoegd aan het team van begeleiders  en als trainer werd uitgeroepen.

Om zich nog meer te specialiseren volgde Buddy en Arina in 2012 met succes de opleiding tot G- trainer van de KNVB en met de komst van Henk Alblas werd het trainings- en leiderstrio compleet gemaakt. Met elkaar, en hulp van ouders, zorgen ze ervoor dat dit jeugd G-team tot grotere hoogte stijgt waar plezier in het spel een groot goed is. Met veel geduld van de trainers en het blijven herhalen van de oefeningen groeit de kwaliteit van de hechte spelersgroep. Nieuwe leden zijn altijd welkom en worden dan ook met open armen ontvangen. Met elkaar voetballen en plezier hebben is voor deze spelersgroep zeer belangrijk.

Vier spelers van het eerste uur zijn er nog steeds bij en dat is best bijzonder. Ondanks dat het een jeugd G-team is denken een aantal er niet over om de stap naar het G-team te maken. Dit komt voort uit het feit dat daar geen competitie gespeeld word en dat is hetgeen wat deze groep spelers zo leuk vindt. Competitie maakt het voetbal voor dit team compleet! Zo kan het dan ook voorkomen dat er een 25 jarige meespeelt maar dat is gelukkig geen probleem. Ook oud spelers blijven betrokken bij dit team als invaller en wordt er een beroep op ze gedaan dan zijn ze maar wat graag van de partij!

Buddy geeft aan dat het mooi zou zijn als er een tussen groep zou komen zodat jeugd G-team spelers eerst daar naar toe de overstap kunnen maken en competitie kunnen blijven spelen. In een later fase van hun leven kunnen ze dan de overstap naar het senioren G-team maken. Mocht er een enthousiasteling opstaan dan wordt dit van harte toegejuicht en is Buddy de eerste om te helpen met de opstart hiervan.

Helaas mag er de komende tijd geen eigen publiek komen kijken. Voor de spelers erg jammer en moeten de rooie supporters nog langer wachten om deze mooie ploeg en zijn trainers in actie te zien. Als dat gebeurd zullen de spelers in een prachtig rood-wit shirt te bewonderen zijn, welke is aangeboden door de nieuwe sponsor Visspecialist Koelewijn-de Graaf. Hij laat hiermee zien deze groep spelers en begeleiders een zeer warm hart toe te dragen!

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

14
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
De Westmaat

15
dec
Kerstborrel Vrijwilligers

Kerstborrel Vrijwilligers
Clubhuis

27
dec
Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi

Den of Data FIFA 24 Koppeltoernooi
Clubhuis

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine

Alle evenementen