Nieuws

Volgen op

Reisverslag internationaal toernooi G-team (dag 1 & 2)

Het internationale toernooi voor G-voetballers in het Portugese Albufeira is voor het rooie G-team het absolute hoogtepunt van het seizoen. Nu het G-team ook nog het 10 jarig bestaan viert maakt deze editie extra bijzonder. Een reisverslag.

Donderdag 16 maart

In voorgaande jaren vertrok de groep altijd op vrijdag vroeg in de morgen. Dit keer was ervoor gekozen om al op donderdagmiddag te vertrekken met als bijkomend voordeel meer nachtrust en dus een meer uitgeruste selectie. Donderdag 13.00 uur stond de bus klaar op de Westmaat om het reisgezelschap bestaande uit 18 personen te vervoeren maar Schiphol. Uiteraard was iedereen op tijd. Discipline en focus zijn de woorden die de spelers zich voor dit toernooi hebben ingeprent. Alles moet dit keer wijken voor het resultaat!

De vliegreis liep gesmeerd. Jaan de Graaf raakte in in het vliegtuig in gesprek met zijn buurman die toevallig Spakenburgse roots bleek te hebben. De man had als achternaam Koelewijn en zijn grootouders waren vanuit Spakenburg verhuisd naar Limburg. Trots vertelde de man tegen Jaan dat hij vroeger had gejuicht voor ene De Graaf van IJsselmeervogels die scoorde tegen AZ. Jaan de Graaf heette die speler zei hij tegen Jaan. "Dat kan kloppen", zei Jaan droogjes, "Dat was ik." De beste man was even van de leg. Toen hij het ook nog had over een bepaald soort koek uit Spakenburg (plakken) en die vervolgens in het vliegtuig keurig netjes kreeg geserveerd (er waren er nog 3 over) was de man helemaal verrast.

Eenmaal ingecheckt in Hotel Paraiso vertrok de groep naar het oude centrum van Albufeira voor het avondeten. Opvallend was dat alle restaurant eigenaren knokken om het gezelschap binnen de de deuren te krijgen. Het G-team is wat dat betreft Europees bekend geworden.

Zo kwam er een einde aan de eerste (reis)dag. Moe maar voldaan werd wat vroeger dan gebruikelijk de bedjes opgezocht om de volgende dag fris en fruitig weer op te staan.

Vrijdag 17 maart

Om acht uur aan het ontbijt. Dat betekent om 7.15 uur de wekker zetten. Ted Duyst was vergeten de klok een uur terug te zetten waardoor zijn alarm al om 6.15 uur afging. Toen hij kamergenoot Jaan wakker maakte lag deze dan nog in totaal verwarde toestand in zijn mandje. "Ben je wel helemaal goed bij je hoofd", kreeg Ted te horen waarop deze pareerde: "Ik dacht dat marktmensen wel aan deze tijden gewend waren......niet dus"

De Portugese organisatie had op vrijdagmorgen een activiteit ingepland bij de Jachthaven van Albufeira. Na een wandeling kon men hier genieten van een drankje en hapje. De leiders van CJVV en IJsselmeervogels werden nog even bijgepraat over de toernooi indeling en het schema.

In de middag kwam de zon op en werd het dusdanig warm dat het zwembad kon worden opgezocht. Hoe mooi kan het leven zijn.

Om 19:00 uur werd de groep naar een restaurant gebracht dat speciaal door de organisatie was afgehuurd voor de Nederlandse teams.Hier werd de avond afgesloten met het overhandigen van Hollandse klompen aan de burgemeester van Albufeira. Een burgemeester die overigens geen letter Engels spreekt waardoor al zijn speeches moeten worden vertaald door zijn zoon.

Het G team sloot de avond af in het eigen hotel. Het is weer een hechte en gezellige groep wat ook blijkt uit het feit dat nieuwkomer Jaap Hartog (neef van onze voorzitter Frank) ondanks dat hij een ras-blauwe is door de andere spelers van het G-team goed wordt opgevangen. "Ik ga er morgen twee maken", verkondigt Jaap al dagenlang. We gaan het zien!

Zaterdagochtend om 9.30 uur in Estadio Municipal wacht de grote uitdaging voor de Rooie G-vogels. Opdracht 1 is door de groepsfase komen.

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's