Nieuws

Volgen op

Reisverslag internationaal toernooi G-team (dag 3)

Vandaag een lang verslag, want er gebeurde veel..... heel veel. De spelers moesten om 9 uur vertrekken naar het stadion. Iedereen was op tijd behalve Klaas en Lammert. Omdat discipline binnen het team heel belangrijk is tijdens onze reis ging de groep zonder hun sterspelers op pad. Lammert pakte later een taxi met 3 dames van CJVV en dus moest Klaas alsnog wachten. Ted had het verslag voor de website gemaakt en was dus ook wat later. Op het moment dat hij naar buiten liep zag hij de eenzame Klaas staan. Klaas stond daar alleen met een opvallende Ierse pet (St Patricks. Day) op zijn hoofd. Samen reisden ze per taxi af naar het Municipal Stadion waar ze net op tijd arriveerden voor de spectaculaire opkomst van alle teams.

And here is Ies Meer Fogels sprak de speaker (zie video) toen de G spelers het hoofdveld betraden.

Na de introductie van alle teams op het veld overhandigde Jaan een paar klompjes aan de hoofdsponsor van het toernooi. Dit deed hij met de legandarische woorden: “Dit are houten shoes….porknoses (keueneuzen). De verbaasde sponsor nam het cadeau vervolgens in ontvangst.

Na deze plichtplegingen kon het toernooi beginnen. Om een lang verhaal kort te maken: meedoen was belangrijker dan winnen. Het G team speelde niet zijn allerbeste wedstrijden, maar de tegenstand was (eerlijk is eerlijk) ook weer ijzersterk dit jaar. Uiteraard mocht dit de pret bij de jongens niet drukken en er werd vol enthousiasme gevoetbald. Onder toeziend oog van Geurt en Jaenet Roos en Klaas en Loes de Graaf (ouders en oom/tante van Vincent) was het toch weer schitterend om deel te nemen aan dit toernooi.

gteam dag2 1

De jongens kwamen in Portugal ook nog een oude bekende tegen. Pietje Voogd, vorig jaar overgestapt naar CJVV, maakte de grote fout door te scoren tegen zijn geliefde club IJsselmeervogels en juichte net iets te hard. Reden om hem na afloop even in de kliko te stoppen. Nadat hij zijn excuses had gemaakt werd hij weer netjes uit de kliko gehaald.

gteam dag2 4

Na de wedstrijden introduceerde Jaan nog een nieuw spel voor ons. Het spel heet koppen-vangen. De bal wordt hierbij opgevangen met het hoofd (koppen) of met de handen (vangen). Maar het vervolg ervan liet blijken dat dit nog helemaal niet zo makkelijk is. De regel is dat als je de bal met het hoofd opvang je hem vervolgens moet vangen en als je de bal eerst vangt je daarna moet koppen.

In de avond genoot iedereen van een dikverdiende maaltijd en later in de avond mochten de vermoeide beentjes van de spelers zich nog even wagen op de dansvloer. Jannie en Rut bleken hierbij nog over de nodige danskwaliteiten te beschikken. Moe en uitgedanst zochten de jongens vervolgens hun bed weer op.

gteam dag2 3gteam dag2 2

 

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's