Nieuws

Volgen op

Ali Akla vertrekt na dit seizoen

Aan de samenwerking tussen Ali Akla en IJsselmeervogels komt na dit seizoen een einde. De 26-jarige aanvaller is bezig aan zijn vierde seizoen bij IJsselmeervogels en heeft bij de technische commissie aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Akla kwam in de zomer van 2016 naar IJsselmeervogels. De Irakees jeugdinternational kwam destijds over van DVS’33. In zijn eerste seizoen bij de Rooien maakte hij indruk. Door zijn inbreng, zes goals en negen assists, had hij een fikse inbreng in het kampioenschap in de Derde divisie zaterdag. Bovendien werd zijn treffer in het KNVB bekertoernooi tegen Koninklijke HFC uitgeroepen tot doelpunt van het jaar door de KNVB.

De twee seizoenen daarop gooiden een knieblessure twee keer roet in het eten, aan de start van het seizoen. Hierdoor kon Akla pas in de tweede seizoenshelft van zowel 2018 als 2019 minuten maken bij de Rooien. In het voorjaar van 2019 maakte hij dusdanig veel indruk dat een contractverlenging het gevolg was.

Dit seizoen kwam Akla, mede door de succesreeks van de huidige voorhoede, slechts viermaal in actie. In speelronde 5, tegen ASWH, kwam de aanvaller als invaller binnen de lijnen en ook de laatste drie duels, tegen Noordwijk, Katwijk en HHC, viel Akla in.

André van Diermen over het vertrek van Akla: “Ali heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een nieuwe uitdaging, om daarmee meer speeltijd te krijgen. Hij is in een fase van zijn carrière waarin hij wekelijks aan spelen toe wil komen en daar hebben we alle begrip voor. We verwachten dat hij met zijn dreigende aanvalsspel een mooie club gaat vinden en gunnen hem dat ook van harte.”

AliAkla

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
juli
Herubo-toernooi

Herubo-toernooi
Sportpark de Westmaat

24
juli
Buitenbingo

Buitenbingo
Terras voor het clubhuis

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's