Nieuws

Volgen op

Titel ver weg na nederlaag

IJsselmeervogels kan het kampioenschap in de Derde Divisie A wel vergeten. In Beverwijk kregen de Vogels met 2-0 klop van DEM. Met nog één wedstrijd te spelen, heeft de ploeg van trainer Gert Jan Karsten nu drie punten achterstand op de enig overgebleven titelconcurrent RKAV Volendam én een veel minder doelsaldo. Volendam won namelijk wel, met 6-0 van Kampong.

Het wedstrijdverslag >>>

Luister live naar DEM - VVIJV

Luister live naar DEM - IJsselmeervogels via onderstaande link.

Voorbeschouwing: Vogels hoopt op ‘halve thuiswedstrijd’ bij DEM

IJsselmeervogels lijkt net op tijd wakker te zijn geworden. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten heeft dit seizoen al menigmaal verzuimd (langdurig) aan kop te komen en toen vorige maand achtereenvolgens verloren werd van Eemdijk, HSC ‘21 én Rijnvogels zag het ernaar uit dat de grootste titelkandidaat van dit seizoen de zo vurig gehoopte terugkeer in de Tweede Divisie voor minimaal één jaar zou moeten uitstellen. De overwinningen tegen Urk en DOVO hebben de rooien echter weer naast RKAV Volendam gebracht en nu hebben de Westmaatbewoners plots weer het volste vertrouwen in een goede afloop. Nog twee haltes scheiden de ploeg van het eindstation, te beginnen zaterdag bij het Beverwijkse DEM.

Pupil van de week; Jael Versteeg

Ook tegen DOVO is er weer een pupil van de week. Deze keer is dat Jael Versteeg.

Voorbeschouwing: Vertrouwde tegenstander terug op de Westmaat

IJsselmeervogels blijft nog in de race voor het kampioenschap. Zelf werd er ruim gewonnen van SV Urk (1-6) dankzij een ontketende Thomas Beekman, al blijft koploper RKAV Volendam nog met 3 punten los staan na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen nummer 2 Genemuiden, dat door deze nederlaag zakt naar plaats 4. Ook regiogenoot Sparta Nijkerk wipt over Genemuiden heen door een zwaarbevochten 3-2 zege op Hoogeveen, met dank aan doelpunten van oud Vogels Christos Ibrahim en Roy Bakkenes. Laatstgenoemde kwam in het verleden ook nog uit voor onze tegenstander van zaterdag, vv DOVO.

Vogels winnen ruim op Urk

IJsselmeervogels heeft in de titelstrijd geen fout gemaakt op Urk. Tegen de lokale SV werd er met maar liefst met 1-6 gewonnen. Doordat ook RKAV Volendam geen fout maakte tegen SC Genemuiden (3-0) stijgt de ploeg van Karsten weliswaar een plekje, maar blijft het verschil met de Wijdbroeken met nog drie wedstrijden te gaan drie punten. Sparta Nijkerk (3-2 winst tegen Hoogeveen) volgt met 56 punten op 1 punt achterstand en Genemuiden zakt met 55 punten naar plek 4. De Vogels doen dus wat het moet doen het blijft dus ongemeen spannend!

Wedstrijdverslag >>

Voorbeschouwing: Alles of niets op Urk

Na een competitievrije zaterdag wordt de spannende ontknoping in de derde divisie vervolgd. Ondanks drie nederlagen op rij is IJsselmeervogels nog in de race. Een overwinning op Urk is pure noodzaak met de clash tussen de nummers één en twee van de ranglijst in Volendam in het achterhoofd.

Comfortabele oefenzege (4-2)

Op een druilerig en nat Sportpark De Westmaat heeft IJsselmeervogels een comfortabele 4-2 zege geboekt tegen de Harderwijkse Vierdedivisionist VVOG. 

Wedstrijdverslag >>

IJsselmeervogels snijdt zichzelf lelijk in de vingers

IJsselmeervogels heeft zaterdag alweer de derde nederlaag op rij geleden. Na de misstappen bij Eemdijk (2-0) en tegen HSC ’21 (0-4) was nu FC Rijnvogels de meest gelukkige (1-2). De ploeg van trainer Gert Jan Karsten had het leeuwendeel van het balbezit en kreeg een karrenvracht aan corners, maar de echte kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Gelegenheidsspits Niels Butter rondde er één af, maar omdat FC Rijnvogels tot twee keer toe een doelpunt in de schoot kreeg geworpen, werd het aan de rode zijde van De Westmaat 1-2.

Het wedstrijdverslag >>>