Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - ASWH

Nadat IJsselmeervogels het een weekje moest doen zonder competitievoetbal wordt de draad weer opgepakt tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Stef Brummel verlengt tot 2021

Stef Brummel heeft zijn contract bij IJsselmeervogels met een seizoen verlengd, tot de zomer van 2021. De 21-jarige doelman kwam afgelopen zomer over van Vitesse en kwam sindsdien voornamelijk in actie in het bekeravontuur.

Cortie vertrekt na dit seizoen

De samenwerking tussen IJsselmeervogels en Yannick Cortie eindigt na dit seizoen. De 26-jarige verdediger gaat zodoende na dit seizoen in goed onderling overleg op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De voormalige jeugdspeler van het Badhoevedorpse RKSV Pancratius werd al in zijn jeugd verleid tot een overstap naar FC Utrecht. Daar debuteerde hij ook in het eerste elftal . Eerst in 2013 in de KNVB beker en een jaar later ook in de Eredivisie. Na een huurperiode bij Helmond Sport werd zijn contract bij de Domstedelingen niet verlengd. 

De geboren Amsterdammer kwam vervolgens op proef bij IJsselmeervogels, maar stapte in 2016 over naar het Duitse SC Teutonia. Die samenwerking met IJsselmeervogels kwam er een seizoen later alsnog, want in de zomer van 2017 kwam Yannick Cortie wél naar IJsselmeervogels. 

Bij IJsselmeervogels kwam Cortie ruim dertig keer in actie, verdeeld over drie seizoenen in de Tweede divisie. Door een zware knieblessure in 2018 kwam de linkerverdediger vrijwel een heel kalenderjaar niet in actie. Halverwege vorig seizoen keerde de sympathieke verdediger voorzichtig terug in de selectie. Dit seizoen moet Cortie het vooral doen met invalbeurten en om die reden is gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan. 

André van Diermen over het vertrek: “Yannick is op een leeftijd dat hij wekelijks moet kunnen voetballen. Zodoende gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn dankbaar voor de professionaliteit die hij toevoegde in de kleedkamer en zijn goede spel binnen de lijnen en gunnen hem een mooie, nieuwe club.”

Heek naar B-selectie

Lammert Geert Heek doet komend seizoen op eigen verzoek een stapje terug naar de B-selectie. De doelman had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2021, maar ziet daar na overleg met de technische commissie van af. 

Penalty's weerhouden Rooien van kwartfinale

IJsselmeervogels heeft op een penalty verschil plaatsing voor de kwartfinale van de TOTO KNVB beker misgelopen. De ploeg van Kruys kwam op voorsprong tegen Go Ahead Eagles, had in de slotfase van de verlenging een strafschop moeten krijgen, maar trok in de strafschoppenserie uiteindelijk aan het kortste eind. 

Wedstrijdverslag >>

Liveblog: Alles over IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles

Donderdag 23 januari om 18:30 uur staat het duel tussen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles op het programma. Inzet is een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB beker. Om het nieuws te kanaliseren houden we een liveblog bij tot aan de start van het duel.

Speler van het jaar, Jong Sparta uit

IJsselmeervogels won afgelopen zaterdag met 2-3 van Jong Sparta Rotterdam. De Speler van het jaar-jury geeft net als de afgelopen jaren, elke week cijfers aan de spelers. Op basis hiervan wordt een top-3 samengesteld.

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles

Kort na de belangrijke overwinning op Het Kasteel in Rotterdam bij Jong Sparta staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Go Ahead Eagles komt aanstaande donderdag naar de Westmaat voor de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Late beauty zorgt voor driepunter

IJsselmeervogels won zaterdag met 2-3 van Jong Sparta Rotterdam. De winst werd uiteindelijk veilig gespeeld door een late treffer van Jeffrey Buitenhuis.

Het wedstrijdverslag >>>

Buitenhuis vertrekt na zes seizoenen

Jeffrey Buitenhuis (27) vertrekt na dit seizoen bij IJsselmeervogels. De multifunctionele verdediger is bezig aan zijn zesde seizoen op de Westmaat en gaat op zoek naar een nieuwe club, aangezien IJsselmeervogels heeft aangegeven te willen doorselecteren en zodoende het contract niet te willen verlengen.

Alle evenementen

Evenementen

7
feb
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine IJsselmeervogels

6
mrt
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

20
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine IJsselmeervogels

16
apr
Derby Donderdag

Derby Donderdag
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's