Nieuws

Volgen op

Arwin van Soest naar IJsselmeervogels

Arwin van Soest speelt komend seizoen in het rood-witte shirt van IJsselmeervogels. De uit Schoonrewoerd woonachtige middenvelder komt over van LRC Leerdam en tekende vrijdagavond een contract voor de duur van één seizoen. 

Van Soest begon zijn loopbaan bij HSSC’61 uit Hei- en Boeicop waar hij in 2017 doorbrak in het eerste elftal. In de zomer van 2018 maakte de aanvallende middenvelder de overstap van de derdeklasser naar LRC Leerdam, waar hij momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen. 

Bij de eersteklasser speelde Van Soest zich direct in de basis en dit seizoen is de club verwikkeld in de titelstrijd in de eerste klasse C, waar het momenteel tweede staat achter Kloetinge. Arwin van Soest heeft een belangrijk aandeel in die koppositie want maar liefst elf van de 31 competitietreffers nam de middenvelder voor zijn rekening. Daarmee overtreft hij zijn moyenne van vorig seizoen, dat toen eindigde op tien treffers. 

André van Diermen: “Arwin is een talentvolle aanvallende middenvelder die bij LRC op de ’10’ positie speelt, maar op meerdere plekken op het middenveld en ook in de spitspositie uit de voeten kan. Iemand die enerzijds een neusje voor de goal heeft en anderzijds zijn teamgenoten beter laat voetballen. Bij de Leerdammers is hij een publiekslieveling en in de gesprekken merkten we ook een persoonlijke klik. We zijn trots en blij dat we dit grote talent aan ons hebben kunnen binden. 

Terug

Deel via