Nieuws

Volgen op

Berry Smit levert contract in

Berry Smit heeft vandaag kenbaar gemaakt zijn lopende contract als hoofdtrainer van de A-selectie van IJsselmeervogels met onmiddellijke ingang te willen beëindigen.

De 48-jarige hoofdtrainer heeft aangegeven door zijn dagelijkse werk als uitvoerder in combinatie met zijn gezinssituatie, onvoldoende tijd beschikbaar te hebben om IJsselmeervogels uit de sportief moeizame periode te krijgen. Smit leidt vanavond nog de training en heeft daarin zijn besluit aan de staf en selectie kenbaar gemaakt. Eerder vandaag deed hij datzelfde bij het bestuur.

Erwin van der Lugt betreurt dat we met elkaar in deze situatie zijn beland, maar respecteert de moedige beslissing van Berry om zijn positie beschikbaar te stellen. "Het zegt wat over de mens achter de trainer Berry Smit hoe hij zich in deze situatie naar de club heeft opgesteld. Zonder teveel in detail te treden zijn we daar opnieuw positief in verrast. We wensen Berry daarom ook sportief, maatschappelijk en privé het allerbeste."

Smit kwam in de zomer van 2020 als hoofdtrainer naar IJsselmeervogels. Daarvoor was de Volendammer al 25 jaar actief als trainer binnen de dorpsgrenzen van zijn geboorteplaats, bij zowel FC Volendam (jeugdtrainer, hoofdtrainer beloftenteam, assistent-trainer eerste elftal) als RKAV Volendam (hoofdtrainer zondag 1, hoofdtrainer zaterdag 1).

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen