Nieuws

Volgen op

Beune stapt over naar FC Twente/Heracles

Stan Beune maakt per direct de overstap naar de opleiding van FC Twente/Heracles. De talentvolle buitenspeler tekende deze week een contract en speelt komend seizoen in de voetbalacademie in Onder 21.

De 19-jarige buitenspeler kende dit seizoen zijn doorbraak en kwam in totaal 16 keer in actie in Jack's League, waarvan zeven keer als basisspeler. In het uitduel met Jong Sparta en de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys kwam de vleugelaanvaller tot scoren. Om die reden tekende de Leusdenaar deze winter een contractverlenging. Dat contract tot 2023 is, in overleg tussen clubs en speler, ontbonden om zo invulling te kunnen geven aan zijn profambitie.

Beune maakte sinds IJsselmeervogels Onder 17 deel uit van onze opleiding. Daarvoor speelde de Amerikaans-Nederlandse aanvaller in de opleiding van Roda '46 uit zijn geboorteplaats Leusden. Komend seizoen speelt hij in het Onder 21-team van Nicky Kuiper, uitkomend in de Onder 21 Divisie 2.

Erwin van der Lugt: "Stan heeft in de A-selectie zijn ontwikkeling doorgezet. Dat hij daarmee al snel op de radar is verschenen van het profvoetbal komt daarom niet als een verrassing. Dat is een gemis voor ons, maar wel een compliment naar onze jeugdopleiding. Om onze selectie compleet te hebben voor komend seizoen, gaan we daarom nog op zoek naar een aanvallende middenvelder en een rechteraanvaller."

Nadat vorig seizoen Achraf Douiri (FC Volendam) al de overstap naar het profvoetbal maakte, doen Jerrel Hak (Jong Sparta) en Stan Beune dat nu ook. Daarnaast maken diverse spelers uit de jeugdopleiding deze zomer de overstap naar het profvoetbal. Het vertrek van deze talenten is voor onze jeugdopleiding een opnieuw een stimulans om de ingeslagen weg te blijven volgen.

We wensen Stan veel succes met deze uitdaging en feliciteren hem met zijn nieuwe club.

Beune

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

29
juni
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Salentein Lounge

2
juli
Instuif KRV op 2 juli 2022

Instuif KRV op 2 juli 2022
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen