Nieuws

Volgen op

Beverwijkse formatie voor het eerst op bezoek op de Westmaat

De maand december werd goed begonnen. Nadat er 4 keer niet werd gewonnen in de competitie, werd er in Veenendaal tegen DOVO eindelijk weer een overwinning geboekt. Al met al is de schade richting de koppositie beperkt gebleven, omdat ook Harkemase Boys diverse punten liet liggen. Zij verloren afgelopen zaterdag van Sparta Nijkerk en 2 weken eerder van onze aanstaande tegenstander: RKVV DEM.

Nog nooit eerder speelden de Vogels van het IJsselmeer tegen RKVV DEM. De Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht werd in 1922 opgericht onder de naam DES (Door Eendracht Sterk), maar er bestond al een vereniging met deze naam, waarna deze werd vervangen door DEM. Met vallen en opstaan heeft deze vereniging uiteindelijk vorig jaar het 100-jarig jubileum mogen vieren. Na de promotie in het seizoen 2018/2019 komt DEM nu alweer voor het 5e jaar uit in de 3e divisie en dit doen zij vooral in de middenmoot.

Ook het seizoen 2023/2024 gaat vooralsnog met vallen en opstaan voor de formatie van trainer Ron Bouman. De competitie wordt vooral gekenmerkt door het afwisselen van overwinningen en verliespartijen (6 om 6), aangevuld met 3 gelijke spelen. Wat hierbij opvalt, is dat er wordt gewonnen van enkele laag genoteerde teams (Odin, Hoogeveen en Staphorst), maar dat de overige winstpartijen zijn geboekt in de top 5 van deze 3e divisie (Harkemase Boys, Genemuiden en Sparta Nijkerk). Reden te meer voor onze Rooien om te waken voor onderschatting.

Nadat DEM in de KNVB-beker nog met moeite wist te winnen van Xerxes, werden hierna Sportlust’46 en competitiegenoot Hoogeveen met duidelijke cijfers opzij gezet. De volgende tegenstander die naar Sportpark Adrichem zal komen (ook alle voorgaande bekerduels werden thuis gespeeld) is Excelsior Maassluis, uitkomend in de 2e divisie. In deze bekerduels was centrumspits Thom de Vries op dreef voor DEM, hij scoorde hierin 4 keer. Ook in de competitie is deze 33-jarige speler op schot, 7 van de in totaal 21 doelpunten kwamen van zijn schoen, waarvoor hij 12 wedstrijden nodig had. Aan de defensie van onze Vogels de schone taak om deze spits van het scoreformulier af te houden.

Het verhaal van IJsselmeervogels is inmiddels wel bekend. Na een hele mooie ongeslagen reeks werd er opeens verloren van Rijnvogels en HSC’21. De wedstrijd tegen Urk toonde dat de weg omhoog weer werd ingezet, al werd er nog niet gewonnen. Daarvoor moesten we nog een weekje langer wachten, tegen DOVO werd er gelukkig wel weer gewonnen. In Veenendaal werd er met 2-3 gezegevierd door alweer het 6e doelpunt van Dennis Knuiman en de eerste 2 competitiedoelpunten van Jesse Schuurman. Op deze overwinning kan worden voortgeborduurd met hopelijk als volgende slachtoffer RKVV DEM

De wedstrijd op onze eigen Westmaat begint om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer Dave de Vries, met zijn assistenten Quinten Oudendijk en Robin Zandstra. Lukt het niet hierbij aanwezig te zijn? Via Youtube kunt u naar een livestream kijken, via Radio IJsselmeervogels wordt verslag gedaan en ook via X is de wedstrijd te volgen.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
mrt
Dartstoernooi

Dartstoernooi
Kantine

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

27
apr
Koningsdag Feestmarkt 2024

Koningsdag Feestmarkt 2024
De Westmaat

Alle evenementen