Nieuws

Volgen op

Jeffrey Buitenhuis richting achtste seizoen

Jeffrey Buitenhuis heeft zijn contract bij IJsselmeervogels met een jaar verlengd tot de zomer van 2022. De 28-jarige verdediger gaat daarmee zijn achtste seizoen in bij IJsselmeervogels.

Buitenhuis kwam in de zomer van 2014 over van FC Den Bosch, waar hij vijftig wedstrijden voor het eerste elftal speelde. Daarvoor kwam de blonde mandekker al uit in de jeugdopleiding van de Bosschenaren, al begon hij zijn carrière in zijn geboorteplaats Utrecht bij het lokale USV Hercules.

Bij IJsselmeervogels groeide Buitenhuis al snel uit tot een belangrijke steunpilaar. In de eerste twee seizoenen speelde de in Zwolle woonachtige Buitenhuis nagenoeg alle wedstrijden als rechter centrale verdediger. In het seizoen 2017/18 startte Buitenhuis onder trainer Willem Leushuis nog als centrumverdediger, maar verkaste naar de rechterkant. Sindsdien speelde Buitenhuis ruim 165 wedstrijden in het eerste elftal.

Dit seizoen speelde Buitenhuis bijna alle wedstrijden, alleen in het duel met Jong FC Volendam gaf trainer Berry Smit de voorkeur aan Huib Oversloot. In zijn totale aantal gespeelde wedstrijden scoorde Buitenhuis dertien treffers, waarbij zijn laatste - het afstandsschot in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta vorig seizoen - door velen nog wel herinnerd zal worden.

Erwin van der Lugt: “Jeffrey is al jarenlang een betrouwbare en inmiddels ook zeer ervaren verdediger in de selectie. Dat hij zowel aan de rechterkant als centraal in de verdediging en zowel aanvallend als verdedigend kopsterk is, was voor ons een belangrijke reden om te verlengen. Bovendien kent hij de club goed en wilde hij graag met ons door. Dat gold ook voor ons en dus zijn we tot deze contractverlenging gekomen.”

Terug

Deel via