Nieuws

Volgen op

Buitenhuis vertrekt na zes seizoenen

Jeffrey Buitenhuis (27) vertrekt na dit seizoen bij IJsselmeervogels. De multifunctionele verdediger is bezig aan zijn zesde seizoen op de Westmaat en gaat op zoek naar een nieuwe club, aangezien IJsselmeervogels heeft aangegeven te willen doorselecteren en zodoende het contract niet te willen verlengen.

Buitenhuis kwam in de zomer van 2014 over van FC Den Bosch. De verdediger speelde bij de Bosschenaren ruim veertig duels in het eerste elftal alvorens hij op 22-jarige leeftijd de overstap maakte naar IJsselmeervogels. Bij IJsselmeervogels groeide Buitenhuis onder Frans Adelaar al snel uit tot vaste waarde in het hart van de defensie, als koppel met Pascal Bosschaart. Het seizoen erop volgde hij eenzelfde koppel met Cees Toet en dat bleef onder Sandor van der Heide ongewijzigd.

In zijn derde seizoen, het seizoen 2016/17, laveerde Buitenhuis al vaker tussen de positie als centrale verdediger en als rechterverdediger. Met concurrenten Shanon Carmelia en Ralph Hovestad eindigde Buitenhuis het seizoen echter als de eerste keuze als rechtscentrale verdediger, met als bekroning het kampioenschap in de Derde divisie zaterdag.

Na de promotie naar de Tweede divisie in 2017 startte Buitenhuis nog wel als centrale verdediger, maar mede door de komst van Gévero Markiet kwam Buitenhuis al snel aan de rechterflank te spelen. Als rechterverdediger zou Buitenhuis nog 63 keer in actie komen in de Tweede divisie, wat zijn totaal op 161 officieel duels in het shirt van IJsselmeervogels brengt. Dit seizoen miste Buitenhuis enkel de uitwedstrijd tegen Quick Boys, waarin hij door een 3-5-2-opstelling 90 minuten op de bank zat. Alle andere duels startte de rechterverdediger in de basiself. Toch gaan beide partijen na dit seizoen uit elkaar.

We willen Jeffrey bedanken voor zijn karakter en inzet in de afgelopen zes seizoenen. In die jaren was hij een vertrouwd gezicht in de Vogels-defensie. Als speler, maar ook als sponsor was hij samen met zijn familie een bekende verschijning binnen de club. Jeffrey kwam binnen als talent, maar verlaat de Westmaat - door de voordeur - als routinier. We wensen Jeffrey dan ook veel succes en wijsheid bij het vinden van een nieuwe club.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
juli
Herubo-toernooi

Herubo-toernooi
Sportpark de Westmaat

24
juli
Buitenbingo

Buitenbingo
Terras voor het clubhuis

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's