Nieuws

Volgen op

Butter ook komend seizoen Westmaat-bewoner

Niels Butter speelt ook komend seizoen op Sportpark De Westmaat. De 24-jarige aanvallende middenvelder kwam recent een contractverlenging overeen dat hem een jaar langer bindt aan IJsselmeervogels. Butter ligt daarmee vast tot de zomer van 2025, met een optie voor nog een aanvullend seizoen.

Het eerste deel van seizoen 2023-24 werd voor Niels Butter niet wat hij ervan hoopte. De sympathieke middenvelder liep al in zijn tweede oefenwedstrijd een stevige meniscusblessure op. Sinds het eind van vorig kalenderjaar is de Oostzaner, die in het verleden deel uitmaakte van de jeugdopleiding van AZ en Feyenoord, weer actief op de trainingen en maakte hij in dit kalenderjaar ook zijn officiële debuut voor de Rooien.

Voor de technische commissie was het bij monde van Jaap Jan de Graaf een no-brainer om te verlengen met Butter: "In de voorbereiding op het seizoen en nu in de tweede seizoenshelft heeft Niels laten zien waarom we hem vorig seizoen zo graag naar De Westmaat wilden hebben. Het ruwe talent dat hij brengt en het feit dat hij ook na zijn blessure er weer direct staat, maakt dat we heel graag met hem doorwillen. Niels wil op zijn beurt ook heel graag schitteren in het shirt van IJsselmeervogels en zien we als met zijn creativiteit als een belangrijke pion in de selectie van komend seizoen. We waren het er daarom snel met elkaar over eens dat we met elkaar verder wilden."

We feliciteren Niels met zijn contractverlenging en wensen hem veel sportief succes en plezier toe in nog een jaar op De Westmaat.

Selectie 2024-25

Doorlopend contract: Aleksandar Bjelica, Gerwin van de Groep, Junior van der Velden, Jordy Ruizendaal, Jesse Schuurman en Thomas Beekman.
Verlengd: Bradley Martis, Dennis Knuiman, Jaimy Schaap, Kaj Ramsteijn en Niels Butter

Nieuwkomers: Daan Boerlage (ADO '20), Deveron Fonville, Max van Hees en Björn van Gorkom (Hercules)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen