Nieuws

Volgen op

Chiazor stapt per direct over naar De Graafschap

Dylan Chiazor maakt per direct de overstap naar eerstedivisionist De Graafschap. De 21-jarige buitenspeler liep de afgelopen periode op proefstage bij de Doetinchemse profclub en liet daar een dusdanig goede indruk achter dat de ‘Superboeren’ de in Amersfoort woonachtige Chiazor graag wilden overnemen. Inmiddels zijn IJsselmeervogels en De Graafschap tot overeenstemming gekomen voor een overstap.

 

Chiazor begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van VVZA, maar kwam door een verhuizing al na een jaar bij v.v. Hooglanderveen terecht. Via de Amersfoortse club werd Chiazor gescout door Ajax, waar hij van 2007-2009 deel uitmaakte van de jeugdopleiding en erna nog bij PEC Zwolle.

In 2012 kwam Dylan Chiazor voor de eerste keer bij IJsselmeervogels. Na twee seizoenen bij IJsselmeervogels (C1 en B1) werd Chiazor andermaal opgepikt door een profclub. Via Almere City, waar hij in het Onder-17 en het jaar erop Onder-19-team zou spelen, keerde Chiazor in 2016 voor de terug bij IJsselmeervogels en sloot aan bij het hoogste team van de jeugdopleiding.

Niet snel daarna, in november 2016, maakte Chiazor zijn officieuze debuut in een oefenwedstrijd tegen SDC Putten en enkele maanden later volgde het officiële debuut. Op 14 januari 2017 liet Sandor van der Heide de toen 19-jarige aanvaller invallen in de competitiewedstrijd tegen ASWH en kort daarna werd ook bekend dat Chiazor, die op dat moment al meetrainde met de A-selectie, het seizoen daarop als volwaardig lid zou aansluiten.

Sindsdien zou Chiazor 40 competitieoptredens maken, waarbij hij zowel als spits, als buitenspeler en als aanvallende middenvelder werd gebruikt. Vorig seizoen kwam hij een tweejarig contract overeen met IJsselmeervogels tot de zomer van 2020. “Als groot talent zijn we met Dylan bewust een tweejarige verbintenis aangegaan. We wisten echter van Dylan’s ambities om als professioneel voetballer aan de slag te gaan en waren dan ook bereid om mee te werken aan een tussentijdse overstap. Dat hij deze mooie stap zet is allereerst een compliment naar hem en daarnaast ook naar het werk van onze opleiding”, reageert Peter-Frans Heinen, bestuurslid technische zaken. 

We bedanken Dylan voor zijn jarenlange inzet en toewijding bij IJsselmeervogels en wensen hem veel sportief succes bij De Graafschap toe.

Chiazor tegen zijn nieuwe club De Graafschap

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

17
dec
Pré party SteDoCo thuis 17 december 2019

Pré party SteDoCo thuis 17 december 2019
Kantine IJsselmeervogels

18
dec
Kerstborrel vrijwilligers

Kerstborrel vrijwilligers
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

21
dec
Jumbo Kersttoernooi

Jumbo Kersttoernooi
Sporthal 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's