Nieuws

Volgen op

Cornelissen nieuwe assistent-trainer A-selectie

Ton Cornelissen (56) is vanaf komend seizoen de nieuwe assistent van Berry Smit. Hij volgt Rick Testa la Muta op met wie niet werd verlengd. Cornelissen komt over van het Oosterhoutse TSC, waar hij sinds afgelopen zomer als hoofdtrainer actief was. Daarvoor was hij zes jaar actief als assistent-trainer bij Kozakken Boys. Cornelissen tekent een contract voor één seizoen.

Cornelissen, voormalige jeugdinternational en spits van onder meer NAC, RKC, De Graafschap, PAOK Salloniki en Sparta, is in het dagelijks leven sinds 2017 als scout actief voor RKC Waalwijk. Daarnaast vervulde hij de afgelopen tijd diverse trainersfuncties binnen diezelfde club. Zo was hij in het verleden ander meer specialistentrainer bij het eerste elftal en assistent bij de beloften. Daarvoor had hij van 2014 tot en met 2016 een soortgelijke functie bij NAC Breda.

Van de zomer van 2013 tot de zomer van 2019 was voetbaldier Cornelissen naast zijn baan bij NAC Breda en later RKC actief als assistent-trainer bij Kozakken Boys. Met Kozakken Boys werd hij in 2015 zaterdagkampioen, door de Topklasse zaterdag te winnen. In de twee seizoenen daarna werd Kozakken Boys tweede achter respectievelijk Jong AZ (16/17) en Katwijk (17/18) in de Tweede divisie. Bij Kozakken Boys werkte hij onder meer samen met Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti en Sanny Monteiro. Met de twee laatstgenoemden zal hij komend seizoen dus herenigd worden.

Afgelopen zomer besloot Cornelissen, toe aan wat nieuws na zes seizoenen Kozakken Boys, de overstap te maken naar tweedeklasser TSC. In een verder verleden was hij trainer van onder meer SCO/TOFS, Oisterwijk en Altena.

André van Diermen, voorzitter van de technische commissie: “Ton was onze eerste kandidaat om Rick op te volgen als assistent-trainer. Ton is iemand die snel verbindt met de spelersgroep en daarnaast tactisch sterk is. Bovendien beschikt hij door zijn dagelijkse werk als scout over een gigantisch netwerk. We hebben al eens eerder aan hem getrokken, in zijn tijd bij Kozakken Boys, maar toen koos hij ervoor de club trouw te blijven. We zijn dan ook blij dat het dit keer wel tot een samenwerking komt.”

toncornelissen

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen