Nieuws

Volgen op

Cortie vertrekt na dit seizoen

De samenwerking tussen IJsselmeervogels en Yannick Cortie eindigt na dit seizoen. De 26-jarige verdediger gaat zodoende na dit seizoen in goed onderling overleg op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De voormalige jeugdspeler van het Badhoevedorpse RKSV Pancratius werd al in zijn jeugd verleid tot een overstap naar FC Utrecht. Daar debuteerde hij ook in het eerste elftal . Eerst in 2013 in de KNVB beker en een jaar later ook in de Eredivisie. Na een huurperiode bij Helmond Sport werd zijn contract bij de Domstedelingen niet verlengd. 

De geboren Amsterdammer kwam vervolgens op proef bij IJsselmeervogels, maar stapte in 2016 over naar het Duitse SC Teutonia. Die samenwerking met IJsselmeervogels kwam er een seizoen later alsnog, want in de zomer van 2017 kwam Yannick Cortie wél naar IJsselmeervogels. 

Bij IJsselmeervogels kwam Cortie ruim dertig keer in actie, verdeeld over drie seizoenen in de Tweede divisie. Door een zware knieblessure in 2018 kwam de linkerverdediger vrijwel een heel kalenderjaar niet in actie. Halverwege vorig seizoen keerde de sympathieke verdediger voorzichtig terug in de selectie. Dit seizoen moet Cortie het vooral doen met invalbeurten en om die reden is gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan. 

André van Diermen over het vertrek: “Yannick is op een leeftijd dat hij wekelijks moet kunnen voetballen. Zodoende gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn dankbaar voor de professionaliteit die hij toevoegde in de kleedkamer en zijn goede spel binnen de lijnen en gunnen hem een mooie, nieuwe club.”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen